Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Step Brothers

Μάστορας : Adam McKay
Παίχτες : Will Ferrell , John C. Reilly , Mary Steenburgen , Richard Jenkins
Βαθμολογία : 3,5 / 5
Με δυό λογάκια :
Δυο 40ρηδες άντρες ζουν ο ένας με τη χωρισμένη μητέρα του και ο άλλος με το χήρο πατέρα του σε μια κατάσταση κακομαθημένης παρατεταμένης εφηβείας. Ξαφνικά τα πάντα αλλάζουν όταν οι πολύ πιο δραστήριοι και επιτυχημένοι γονείς τους γνωρίζονται, ερωτεύονται και αποφασίζουν να παντρευτούν. Η συγκατοίκηση θα είναι γεμάτη από κωμικοτραγικά γεγονότα. Οστόσο, εκεί που οι δυο αιώνιοι έφηβοι πάνε να τα βρουν, οι γονείς χωρίζουν. Και τότε αποφασίζουν να στήσουν ένα πλάνο προκειμένου να τους κάνουν να ξανασμήξουν...

Αναλυτικότερα :
Απίστευτα τρελή κωμωδία με το πρωταγωνιστικό δίδυμο να τα δίνει όλα! Ειλικρινά, ποτέ δεν περίμενα ότι θα τολμούσε ένας ηθοποιός να τσαλακώσει τόσο την εικόνα του! Συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στον Will Ferrell, όσο και στον John Reilly που με τις ερμηνείες τους θα πέσεις από τον καναπέ σου από τα γέλια. Οι απάλευτοι, απίστευτοι χαρακτήρες του έργου σκιαγραφούνται πληρέστατα και αναδεικνύονται από το πολύ καλό και εξαιρετικά πρωτότυπο σενάριο. Για να μη παρεξηγούμαστε : εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με άλλη μια Αμερικανική mainstream κωμεντί, αλλά για μια κωμωδία χαρακτήρων με τα όλα της και με βαρβάτες απολαυστικές δόσης καφρίλας και αγορίστικου geek “σπασικλάδικου” πνεύματος! Η αλήθεια είναι ότι η ταινιούλα μάλλον απευθύνεται περισσότερο σε άντρες παρά σε γυναίκες και σκηνικά όπως ο Will Ferrell να τρίβει τα... τρυφερά του πάνω στα drums του John Reilly, προκειμένου να τον τσαντίσει, δεν ξέρω αν θα εκτιμηθούν δεόντως από το έτερόν σου ήμυσι. Αν όμως πιάσεις το νόημα του έργου, θα δεις ότι σχεδόν όλα τα απίθανα που βλέπεις ταιριάζουν μια χαρά σε κάτι που δεν είναι άλλο παρά μια ιστορία ωρίμανσης και αντρικής φιλίας.

Φυσικά δεν του λείπουν τα ελαττώματά του. Η ιστορία προς το τέλος ξεφουσκώνει και παρασύρεται σε διδακτισμούς. Γενικά, το τελευταίο μισάωρο της ταινίας περνάει τα τεκταινόμενα πολύ επιφανειακά και... στο ντούκου. Οι χαρακτήρες που πλαισιώνουν τους πρωταγωνιστές είναι προχειροφτιαγμένοι και με ανεξήγητες, αλλόκοτες αντιδράσεις και συμπεριφορές. Και κάποια επιμέρους στοιχεία θα μπορούσαν ίσως να είχαν δουλευτεί καλύτερα, όπως και οι σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων θα μπορούσαν να είχαν σκιαγραφηθεί πολύ αναλυτικότερα. Αλλά όπως και να έχει, το “Step Brothers” δεν παύει να είναι μια θεότρελη, απάλευτη κωμωδία και ακριβώς σαν κάτι τέτοιο πρέπει να το εκτιμήσετε και να το απολαύσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: