Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Microlite d20


Από όλη τη σαβούρα που κατά καιρούς έχει ξεθάψει ο Volrath από το internet (το ταλέντο αυτού του παιδιού είναι εφάμιλλο με αυτά των χαρακτήρων του HEROES!) αυτή η ιστοσελίδα είναι ό,τι πιο αξιόλογο, τουλάχιστον για τους τελευταίους ΑΡΚΕΤΟΥΣ μήνες. Κάποιοι καλοί άνθρωποι ξεκοκάλισαν το σύστημα d20 στα απολύτως απαραίτητα που χρειάζεσαι για να παίξεις και μας τα προσφέρουν. Νόμιμα και τσάμπα όλα. Για όσους από εσάς γουστάρουν το πνεύμα της 3ης έκδοσης του Dungeons & Dragons αλλά δε θέλουν να κουβαλάνε 10 εγκυκλοπαίδειες μαζί τους κάθε φορά που πάνε να παίξουν.

Να πω την πάσα αλήθεια, δεν πρόλαβα ακόμη να τα διαβάσω εκτενώς. Αλλά με μια πρώτη ματιά δείχνουν τουλάχιστον προσεγμένα, απλά, αλλά όχι απλοϊκά, όπως συμβαίνει με δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες αντίστοιχες "καμμένες" προσπάθειες από διάφορους τυχαίους. Όλα θα τα βρείτε για κατέβασμα στην παρακάτω σελίδα.

http://microlite20.net/

Δώστε βάση και στα pocketmod editions των ίδιων βιβλίων (ή για την ακρίβεια, φυλλαδίων!) τα οποία είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να φτιάξετε το δικό σας βιβλιαράκι τσέπης και να το πάρετε μαζί σας όπου πάτε! Απίστευτη ιδέα! Παλιότερα η TSR το είχε κάνει για τα βασικά βιβλία του D&D. H Wizards of the Coast δεν εδέησε...

Last but not least : Φίλος, ευχαριστώ!

2 σχόλια:

Nick 'Volrath' είπε...

Άκου εκεί σαβούρα! Περίμενε να σου ξαναστείλω link ρε! Κι έχω βρει κάτι καλά καινούρια γιαπωνέζικα :p

Seth είπε...

Εντάξει ρε! Μην παρεξηγιέσαι! Ίσα ίσα που ανεκαθεν το γραφω ότι λαγωνικό σαν και σένα δεν υπάρχει! ;)

Τώρα, αν κατά καιρούς έχεις ξεθάψει και λιιιγάκι σαβουρίτσα εννοείται ότι δεν πειράζει! Και μόνο που ανακάλυψες το "Tokyo Gore Police" μου φτάνει για να παραβλέψω όλα τα άλλά!

Σοβαρά τώρα, με το Microlite μπορείς επιτέλους να παίξεις άνετα όλες αυτές τις uber τεράστιες κλασικές λατρεμένες περιπέτειες του D&D (π.χ. Temple of Elemental Evil, Against the Giants campaign) που για να το έκανες με την 3,5 θα ήθελες κάτι χρόνια και τόνους δουλειάς, χαρτιών και σημειώσεων!

Αυτό είναι νομίζω η πιο μεγάλη αρετή του Microlite. Το διάβασα σήμερα και αν εξαιρέσεις κάποιες μικροπαραλείψεις (π.χ. κάποιες αναπόφευκτες αναφορές στα βασικά βιβλία κυρίως όσον αφορά τα τέρατα) είναι πραγματικά εξαιρετική δουλεια.