Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Texas Chainsaw 3D


Μάστορας : John Luessenhop
Παίχτες : Alexandra DaddarioTrey SongzScott Eastwood 
Με δυο λογάκια :
Μια νεαρή γυναίκα ταξιδεύει στο Τέξας για να συλλέξει μια μυστηριώδη κληρονομιά.. και μαθαίνει ότι είναι απόγονος της πιο περιβόητης οικογένειας δολοφόνων της Αμερικής… και ότι κάποια μυστικά της είναι ακόμη ζωντανά…


Αναλυτικότερα :
Με κάποιες ταινίες, πολύ απλά καταλαβαίνεις από πολύ πριν τις δεις ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά… πχ από το ότι κούρεψαν έναν από τους πιο γνωστούς τίτλους από καταβολής κινηματογράφου; Το ότι ο ΜΙΣΗΤΟΣ Adam Marcus (οι καμένοι με τα Friday the 13th καταλαβαίνουν γιατί τον λέω έτσι…) συν-υπόγραψε το σενάριο. Μπορώ να πω και πολλούς άλλους λόγους για τους οποίους το Texas Chainsaw 3D δεν είναι μια ΚΑΘΟΛΟΥ καλή ταινία αλλά… το αφήνω για αργότερα! Τουλάχιστον, ξεκινάει με ενδιαφέρον. Ένα κολάζ σκηνών από το αυθεντικό Texas Chainsaw… του 1974 συνοψίζει την μακάβρια ιστορία, της οποίας το Texas Chainsaw 3D είναι συνέχεια με την πλέον κυριολεκτική έννοια. Λοιπόν, υποτίθεται ότι μετά το μακελειό, ο κόσμος της πόλης ξεσηκώθηκε και λιντσάρισε όλα τα μέλη της οικογένειας των δολοφόνων, καταλήγοντας στο να τους κάψουν ζωντανούς στο σπίτι τους. Πρόκειται ίσως για το μοναδικό κομμάτι της ταινίας που περνάει για ας το πούμε καλό, με έντονο νοσταλγικό στυλ και ανέλπιστες cameo εμφανίσεις από το ορίτζιναλ (Bill Moseley, Gunnar Hansen στο ρόλο του Leatherface και Marilyn Burns)

Από εκεί και πέρα το πράμα παίρνει μονάχα την κατηφόρα. Ένα μωρό της οικογένειας επιβιώνει και με την πάροδο των χρόνων γίνεται η ΘΕΑ Alexandra Daddario. Η οποία κληρονομεί ότι απέμεινε από την περιουσία, δηλαδή μια έπαυλη στην οποία επιβιώνει ότι έμεινε από… τότε. Γεμίζει ένα βαν από τους πιο κλισαρισμένους και αδιάφορους χαρακτήρες που μπορείς να συναντήσεις σε θρίλερ, βασικά μοντέλα αντί ηθοποιών, με ανύπαρκτες ερμηνείες και πανηλίθιους διαλόγους. Αλλά ακόμη και έτσι, το πράμα θα την πάλευε, αν το σενάριο δεν ήταν τόσο βλαμμένο. Φαντάσου ότι σε κάποια φάση, ο δολοφόνος κυνηγάει την κοπελιά μέσα σε ένα λούνα παρκ γεμάτο κόσμο και βασικά δεν παίρνει κανείς χαμπάρι. Βλακεία και χαζομάρα στο φουλ σε ένα σενάριο που παίζει να είναι από τα χειρότερα που έχω δει ποτέ.

Θα ήταν αδικία να μην απαριθμήσω τα έστω λίγα καλά που έχει το Texas Chainsaw 3D. Κατ’ αρχήν είναι αμεσότατο : το αλυσοπρίονο δουλεύει από την αρχή και το αίμα τρέχει άφθονο χωρίς το κοινό να περιμένει για πολύ. Έτσι κι αλλιώς, μετά από τόσα χρόνια και ταινίες Texas Chainsaw… ξέρεις τι πας να δεις και σίγουρα δεν πας για την ποιότητα. Οι σκηνές βίας είναι αρκετές και αρκούντως χορταστικές. Ο χοντρός με το πριόνι, σίγουρα το έχει ακόμη, παρά τα χρονάκια που κουβαλάει στην πλάτη του. Και βασικά… αυτά…

Ρεζουμέ :
Είναι μάλλον καλύτερο από τα remakes του 2003 και του 2006 με την έννοια ότι είναι τουλάχιστον σαφέστατα πιο πρωτότυπο, προχωράει επιτέλους την ιστορία της σειράς με τρόπο που όντως βγάζει κάποιο νόημα και προς κάποιες ενδιαφέρουσες προεκτάσεις. Εννοείται ότι ούτε που καταφέρνει να βλεφαριάσει την τρέλα και αυτό το κάτι του πρωτότυπου. Είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια, με κάποιες καλές προθέσεις που όμως καταστρέφεται από την κακή εκτέλεση των ιδεών του και το απαράδεκτο και γεμάτο λάθη και εξωφρενικότητες σενάριο.  

Πόσα πιάνει; 2 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: