Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Dark Skies


Μάστορας :Scott Stewart
Παίχτες :Keri RussellJosh HamiltonDakota Goyo 
Με δυο λογάκια :
Ανεξήγητα φαινόμενα ξεσηκώνουν τη ζωή μιας οικογένειας ενώ η έντασή τους παραπέμπει σε μια εφιαλτική αντίστροφη μέτρηση με μοιραία κατάληξη…


Αναλυτικότερα :
Αγαπημένη μου Dimension, που σχεδόν μονάχη σηκώνεις στην πλάτη σου την επιβίωση των ταινιών τρόμου, τουλάχιστον σε συστηματικό / χολυγουντιανό επίπεδο! Με τέτοια διαμαντάκια, σχεδόν σου συγχωρώ το ότι έστειλες το franchise του Hellraiser στα τάρτατα, όσο και για πολλά άλλα ατοπήματά σου! Έτσι είναι οι αγάπες και οι έρωτες. Ελκύεσαι εξίσου από την γοητεία, όσο και από τα ελαττώματα του άλλου! Και σαφέστατα το Dark Skies ανήκει στην… πρώτη των περιπτώσεων! Φρέσκο, μοντέρνο και με καλλιτεχνίζουσες ανησυχίες που φαίνονται ακόμη και στα φαινομενικά «ασήμαντα» πλάνα του, το Dark Skies είναι μια καινούρια ταινία σχετικά με ένα παλιό θέμα. Και το ανασταίνει με τόσο αριστοτεχνικό τρόπο που το κάνει να φαντάζει ξανά συναρπαστικό και τρομαχτικό. Τι είναι με δυο λόγια το Dark Skies? Είναι… πάνω κάτω ότι θα ήταν τα Paranormal Activity αν ήταν καλές ταινίες!

Εννοείται ότι το βασικό θέμα διαφέρει πολύ από το προαναφερθέν franchise, αν και η φύση του αποκαλύπτεται πολύ αργά στην ταινία. Και αυτό είναι το βασικό μειονέκτημά : αρχίζει αργά, κινείται ακόμη πιο αργά και όταν μαθαίνεις (λίγο πριν το τέλος) την αλήθεια, η μαγεία του άγνωστου χάνεται και η επακόλουθη διαχείρισή της είναι μάλλον διεκπεραιωτική, αδέξια και ανεπαρκής σε σχέση με την εξαιρετική πρώτη ώρα της ταινίας, με αποτέλεσμα σκηνές πιο αδύναμες από όσο του άξιζαν (που όμως είναι σαφέστατα ανώτερες σε σχέση με τα περισσότερα θρίλερ εκεί έξω) Παρόλα αυτά, το καλό σενάριο, οι ερμηνείες και η διάχυτη και παρατεταμένη αγωνία, κάνουν το Dark Skies ένα άκρως αξιόλογο θέαμα και μια από τις πολύ καλές ταινίες τρόμου της χρονιάς.

Πόσα πιάνει; 3,5 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: