Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

What to expect when you’re expecting


Μάστορας : Kirk Jones
Παίχτες : Cameron Diaz, Matthew Morrison & J. Todd Smith
Με δυο λογάκια :
Μια εύθυμη ματιά στη ζωή 5 ζευγαριών που το καθένα με τον δικό του τρόπο περιμένει τον πελαργό, αλλά και σπαρταριστές λεπτομέρειες από το ταξίδι τους, όπως το βιώνει ο καθένας ξεχωριστά.



Αναλυτικότερα :
Εντάξει, κάποιες ταινίες απλά ξέρεις ότι δεν θα τις έβλεπες με τίποτα από μόνος σου, παρά μόνο αν συντρέχει κάποιος ΠΟΛΥ ειδικός λόγος και υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. όσοι γνωρίζουν, ξέρουν, κοντός ψαλμός αληλούια και τα σχετικά. Αλλά αν το καλοσκεφτείς, βασικά ΟΛΕΣ οι γκομενοταινίες σε αυτή την κατηγορία πέφτουν. Εκτός και αν υπάρχει άντρας εκεί έξω που θα ήθελε από μόνος του, Like, οικειοθελώς, να δει μια ζαχαρένια ταινία της Jennifer Lopez. Να το δω και αυτό και μετά να αλλάξω πλανήτη! Τέλωσπάντων
 
ε, λοιπόν, πρώτα από όλα οφείλω να πω ότι αυτή η ταινιούλα δεν είναι τόσο πολύ κακή όσο την περίμενα! Εντάξει, εννοείται ότι είναι μια γλυκανάλατη και καρακλισαρισμένη ιστορία, ή μάλλον μίξη από 5 τουλάχιστον (!) διαφορετικές ιστορίες. Αλλά δεν μπορείς να αμφισβητήσεις και τα καλά της. Πρώτον : σχεδόν όλα τα καυτά ονόματα του μοντέρνου Hollywood θα παρελάσουν από την οθόνη σου. Δεν είναι και λίγο… δεύτερον : υπάρχουν στιγμές γνήσιου χιούμορ και κάποια εξυπνότερα από όσο περίμενες ενσταντανέ που διανθίζουν την ταινία. Πολλές μικρές ευχάριστες εκπλήξεις. Τρίτον : σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει μια απρόσμενη ενδελέχεια και ειλικρίνεια όσον αφορά την αντιμετώπιση των θεμάτων της. Από την δύσκολη εγκυμοσύνη, την πανεύκολη, την απώλεια εμβρύου όσο και το… ανεμογκάστρι όλα τα σχετικά με την εγκυμοσύνη παίζουν.

Η σκηνοθεσία είναι γρήγορη και η φωτογραφία πολύχρωμη και χαρούμενη. Τις ερμηνείες οσκαρικές δεν τις λες μεν, αλλά είναι κεφάτες και ταιριάζουν γάντι με το πνεύμα της ταινίας. Το κακό με το «What to Expect…» είναι ότι θα το ξεχάσεις με το που θα το δεις, όπως και ότι κάποιες από τις πάρα πολλές υπο-ιστορίες του θα μπορούσαν να λείπουν. Ως έχει, όχι μόνο πλατειάζει, αλλά χάνει πόντους από κομμάτια του που είναι σαφώς κατώτερα άλλων.

Ρεζουμέ :
Ναι, είναι γκομενοταινία. Και ναι, δεν έχει κανένα νόημα να τη δεις αν δεν έχεις μπει σε αυτό το τριπάκι της εγκυμοσύνης. Αλλά, σε περίπτωση που είσαι μέσα σε αυτή την κατηγορία, το «What to Expect…» θα σου προσφέρει ένα εγγυημένα ευχάριστο απόγευμα στο σπίτι με το έτερον σου ήμισυ. Και όπως και να έχει, ακόμη και αυτό δεν το λες λίγο…

Πόσα πιάνει; 2,5 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: