Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

The Dark Knight Rises


Μάστορας : Christopher Nolan
Παίχτες : Christian Bale, Tom Hardy & Anne Hathaway
Με δυο λογάκια :
Λίγα χρόνια μετά από τα γεγονότα του The Dark Knight, έχοντας αποσυρθεί και με την φήμη του αμαυρωμένη εφόσον δέχτηκε το βάρος για τα εγκλήματα του Harley Dent, o Batman αναγκάζεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση όταν ένας πανίσχυρος εγκληματίας, γνωστός και ως Bane απειλεί να καταστρέψει την πόλη του Gotham.



Αναλυτικότερα :
Όσοι έχουν δει τα προηγούμενα Batman έργα του Christopher Nolan, ξέρουν ακριβώς τι θα δουν εδώ. Πιο σκοτεινός, πιο ενήλικος και σαφέστατα πιο “ψαγμένος” και επιμελημένος, σχετικά με τις ταινίες του παρελθόντος, αυτός ο καινούριος Batman ήρθε για να μείνει, ειδικά με την μαζική επιτυχία του Dark Knight, αλλά και αυτού εδώ του τελευταίου μέρους της τριλογίας που βασικά είναι η ταινία για την οποία μιλούν όλοι αυτό το καλοκαίρι. Εδώ που τα λέμε, άξιος ο ντόρος. Ο νέος Dark Knight είναι γυαλισμένος, περιποιημένος, κύριος σωστός. Η δράση είναι μάλλον πιο ανεβασμένη σε σχέση με τις υπόλοιπες 2 ταινίες της τριλογίας, το σενάριο δυνατό και πολυσχιδές (και παραδόξως βασίζεται πάρα πολύ στο πρώτο, batman Begins) ο Bane είναι πειστικός ως κακός και οι ερμηνείες είναι αξιόλογες σε γενικές γραμμές (εκτός από του πρωταγωνιστή Christian Bale, που δείχνει να κουράστηκε από το όλο πανηγύρι), καθώς πλάκα πλάκα το μισό Hollywood που αξίζει τα λεφτά του μαζεύτηκε υπό τη σημαία του μάστορα Nolan. βασικά, δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή αν έλεγε κάποιος ότι ο καινούριος Batman είναι κάτι σαν… το Terminator 2 της εποχής του. Με άλλα λόγια, μια κορυφαία παραγωγή δράσης που έχει επιπλέον και αρκετή σκέψη και όχι μόνο εκρήξεις.

Αν κάπου χάνει ο καινούριος Batman, είναι στο ότι οι πάρα πολλές υπο-ιστορίες του, αναπόφευκτα κλείνουν με κάπως βιαστικό τρόπο και ενίοτε με μια μη ταιριαστή «ελαφρότητα» που ξενίζει. Γενικά, το τελευταίο κομμάτι της ταινίας είναι σαφώς κατώτερο από την υπόλοιπη και αυτό την αδικεί. Και δεν είναι μόνο ο πολύ «λίγος» θάνατος των τελικών κακών της υπόθεσης, όσο το απαράδεκτα αισιόδοξο και τελείως αντίθετο με το πνεύμα της ταινίας (αλλά και με όλη την πορεία αυτού του φιλμικού batman) φινάλε, που ρίχνει την αξία της ταινίας τουλάχιστον ένα βαθμό πιο κάτω από όσο της πρέπει.

Ρεζουμέ :
Επιμελημένος όσο λίγες ταινίες του είδους του, ο καινούριος Batman βάζει πάρα πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη και κάπου σχεδόν χάνει τη μπάλα στο φινάλε. Σαφέστατα ανώτερος από το πρώτο Batman Begins, αλλά και σαφέστατα κατώτερος από το δεύτερο The Dark Knight.

Πόσα πιάνει; 4 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: