Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Men in Black 3


Μάστορας : Barry Sonnenfeld
Παίχτες : Will Smith, Tommy Lee Jones & Josh Brolin
Με δυο λογάκια :
Ο πράκτορας J ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, στα χρόνια της ακμής των MIB (δεκαετία του 60) για να εμποδίσει έναν αδίστακτο εξωγήινο που προσπαθεί με τον ίδιο τρόπο να δολοφονήσει τον φίλο και συνεργάτη του, πράκτορα K.



Αναλυτικότερα :
Εντάξει, ξέρουμε πλέον όλοι πολύ καλά τι να περιμένουμε από μια ταινία MIB. Και αυτό εδώ το τρίτο μέρος δίνει ακριβώς ότι περιμένει κανείς, ίσως και κατιτίς παραπάνω. Γρήγορη δράση, αβανταδόρικοι κακοί με γραφικούς χαρακτήρες και κουσούρια, κόμικς συναίσθημα, μερικές καλές ιδέες (γέλασα πολύ στην σκηνή με τον… Andy Warhol!) όμορφα σκηνικά. Τουλάχιστον, αυτό εδώ είναι ένα σίκουελ που τιμάει το όνομα του πρωτότυπου! Κλασικά καλός ο Will Smith στον χαρακτήρα του ριψοκίνδυνου και ανέμελου πράκτορα Jay που χρειάζεται την ψυχραιμία του συναδέλφου του πράκτορα Kay για να εξισορροπεί τα πράγματα. Για προφανείς ηλικιακούς λόγους, ο Tommy Lee Jones εμφανίζεται λίγο και σε σκηνές που δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικές. Όμως, ο πολύ καλός Josh Brolin τον αντικαθιστά άψογα σαν το νεαρότερο του alter ego.

Δεν ξέρω αν πρέπει να πω τίποτα παραπάνω. Σε όσους αρέσουν τα Man in Black, θα δουν και αυτό εδώ το αξιόλογο τρίτο μέρος. Προσωπικά, ποτέ δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα, αλλά μπορώ να καταλάβω γιατί έκαναν την επιτυχία που έκαναν. Τελείως υποκειμενικά και «χοντρικά» θα έλεγα ότι το MIB 3 αν και είναι κατώτερο του αυθεντικού, είναι σαφέστατα ανώτερο της δεύτερης ταινίας της σειράς.

Πόσα πιάνει; 3 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: