Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Headhunters (αυθεντικός τίτλος Hodejegerne ) Κυνηγοί Κεφαλών


Μάστορας : Morten Tyldum
Παίχτες : Aksel Hennie, Synnøve Macody Lund & Nikolaj Coster-Waldau
Με δυο λογάκια :
Ο Roger Brown είναι ωραίος τύπος. Ζει πλουσιοπάροχα, έχει ένα σπίτι που στοιχίζει εκατομμύρια και μια πανέμορφη γυναίκα που την χρυσώνει καθημερινά από την κορυφή ως τα νύχια. Αυτό που ο κόσμος δεν ξέρει, είναι ότι ο Roger δεν μπορεί επουδενί να υποστηρίξει αυτό το στυλ ζωής του και έχει σαν χόμπι του… την κλοπή έργων τέχνης προκειμένου να βγάζει το έξτρα κατιτίς του. Μαζεύει πληροφορίες για υποψήφια θύματα, μπουκάρει στα σπίτια τους όταν ξέρει ότι λείπουν και αντικαθιστά τα πρωτότυπά τους με πλαστά. Είναι τακτικός, μεθοδικός και καλός στην δουλειά του. Όμως, θα έρθει αντιμέτωπος με ένα θύμα πολύ διαφορετικό από ότι ήξερε μέχρι τώρα



Αναλυτικότερα :
Φαντάζομαι ότι αυτή η ταινιούλα δεν θα γυριζόταν καν αν δεν υπήρχε αυτή η καινούρια τρέλα με τους βόρειο Ευρωπαίους συγγραφείς, που ξεκίνησε φυσικά από τον Stig Larson με τα βιβλία “Millenium” και συνεχίζεται με τον άξιο διάδοχό του, Jo Nesbo, του οποίου το ομώνυμο βιβλίο μεταφέρεται εδώ με πολλή επιτυχία στην μεγάλη οθόνη! Δυνατοί «λογοτεχνικοί» μονόλογοι, δράση που σύντομα θα σε κάνει να γραπώσεις με αγωνία το μπράτσο του καναπέ και σκηνές για σκληρά στομάχια εναλλάσσονται χωρίς ψεγάδι με τις ψυχρές σχέσεις, το παγωμένο, αποστειρωμένο κλίμα και τις πάμπολλες πανέξυπνες ιδέες και ανατροπές. Όλα αυτά διανθίζονται με διακριτικό μαύρο χιούμορ, νευρική και μοντέρνα σκηνοθεσία, καλές ερμηνείες και έχουν ως αποτέλεσμα ένα εκρηκτικό φιλμ που άνετα βάζει κάτω οποιαδήποτε χολυγουντιανή δουλειά του είδους, γιατί πολύ απλά το «Headhunters» εκτός από στυλ, έχει και πολλή ουσία.

Δεν μπορώ να πω τίποτα το αρνητικό για το «Headhunters». Αν σου αρέσουν οι γρήγορες και γεμάτες ένταση ταινίες ανεξαρτήτως είδους, αν εκτιμάς λίγο μαύρο χιούμορ αλλά και δεν μασάς από κάποιες πιο σκληρές σκηνές, μόλις βρήκες την νέα σου αγαπημένη ταινία. 

Πόσα πιάνει; 4,5 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: