Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Warrior


Μάστορας : Gavin O'Connor
Παίχτες : Tom Hardy, Nick Nolte & Joel Edgerton
Με δυο λογάκια :
O νεαρότερος γιός ενός αλκοολικού πρώην μποξέρ επιστρέφει στο μέρος που μεγάλωσε και εκπαιδεύεται από τον πατέρα του για έναν διαγωνισμό πολεμικών τεχνών. Αυτό θα τον φέρει σε πορεία σύγκρουσης με την μεγάλο του αδερφό που επίσης συμμετέχει για τους δικούς του λόγους στο τουρνουά.



Αναλυτικότερα :
Δεν γνώριζα τίποτα για το Warrior και χαίρομαι πολύ που έμαθα! Επειδή είναι μια άκρως απολαυστική αντροταινία, όπως δεν γυρίζονται πια. Με εκπληκτικά πολλή ουσία, συναίσθημα και ποιότητα, παρά το βίαιο του θέματός της. Και φυσικά, καταπληκτικές σκηνές μάχης. Κορυφαίες ερμηνείες και μοντέρνα σκηνοθεσία, πολλούς και ρεαλιστικούς χαρακτήρες και μια μοναδικά ενδελεχή σκιαγράφιση των σχέσεων από κάθε διαφορετική οπτική γωνία, δράμα και συγκίνηση γνήσια και ρεαλιστικά, χωρίς μελούρες και καραγκιοζιλίκια.

Χωρίς εύκολες λύσεις και εύπεπτες εικόνες, το Warrior είναι απλά μια από τις καλύτερες ταινίες του είδους και ποζάρει άνετα δίπλα στο πρώτο Rocky και το «The Wrestler» του Darren Aronofsky. Αν οι παραπάνω ταινίες σου λένε κάτι, απλά σταμάτα εδώ το διάβασμα και δες το Warrior, γιατί είναι μια ταινία με ψυχή και καρδιά πολεμιστή. Μιλάμε άνετα για μια από τις 10 κορυφαίες φετινές ταινίες.

Πόσα πιάνει; 4,5 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: