Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

The Tall Man


Μάστορας : Pascal Laugier
Παίχτες : Jessica Biel, Jodelle Ferland & William B. Davis
Με δυο λογάκια :
Ένας θρύλος ψιθυρίζεται από τους κατοίκους του Cold Rock. Τα παιδιά της παρακμιακής κωμόπολης εξαφανίζονται το ένα μετά το άλλο και οι κάτοικοι αποδίδουν τις ευθύνες σε μια μυστηριώδη προσωπικότητα που αποκαλούν 'The Tall Man'. Η Julia Denning (Jessica Biel) είναι η μοναδική νοσοκόμα της πόλης, της οποίας ο σύζυγος πέθανε κάποια χρόνια πριν. Το παιδί της απαγάγεται και θα αναγκαστεί να μπλεχτεί στο μυστήριο προκειμένου να βρει το γιο της…



Αναλυτικότερα :
Το καλό νέο : τίποτα, μα ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι όπως δείχνει σε αυτή την ταινιούλα. Και για ότι και αν σε προετοιμάζει η παραπάνω σύνοψη, η αλήθεια της ταινίας είναι πολύ, πολύ διαφορετική. Το κακό νέο : παρά το όλο «θριλεριάρικο» πακέτο και προώθηση, το “The Tall Man” ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΙΛΕΡ! Μιλάμε πέρασε και δεν ακούμπησε! Αν λοιπόν είσαι έτοιμος και μπριζωμένος να απολαύσεις μια καλοκαιρινή (άιντε, πλέον φθινοπωρινή) βραδιά με θριλεράκι και μπυρίτσα στον καναπέ, απόφυγε το “The Tall Man” επειδή βασικά είναι μια δραματική ταινία με ολίγη από μυστηρίου.

Πέραν τούτου, μην περιμένεις και πολλά πράματα. Υπάρχει μια ίντριγκα και αγωνία, αλλά σύντομα εξαντλείται. Η ταινία ποντάρει στο να ανατρέπει τις προσδοκίες σου και αν και αυτό είναι μια καλή φαινομενικά τακτική, εντούτοις από μόνη της δεν φτάνει. Χρειάζεται και κάτι το παραπάνω και αυτό το κάτι λείπει από το “The Tall Man”. Και έτσι μένεις με μια μάλλον βαρετή δραματική ταινία με μέτριες ερμηνείες και αμφιλεγόμενους χαρακτήρες. Σόρρυ, αλλά προσωπικά θέλω κάτι πολύ περισσότερο και δυνατότερο για να με κάνει να προβληματιστώ. Δεν είναι κακό αυτό το εργάκι, τεχνικά είναι αρκετά άρτιο, αλλά κάπως άχρωμο και λίγο.

Πόσα πιάνει; 3 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: