Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Snow White and the Huntsman (H Χιονάτη και ο Κυνηγός)


Μάστορας : Rupert Sanders
Παίχτες : Kristen Stewart, Chris Hemsworth & Charlize Theron
Με δυο λογάκια :
Σε μια παραλλαγή του κλασικού παραμυθιού, ο Κυνηγός διατάσσεται από την κακιά μάγισσα βασίλισσα να βρει την Χιονάτη και να την σκοτώσει. Αντί αυτού όμως, θα γίνει προστάτης της σε ένα επικό όσο και φαντασμαγορικό ταξίδι για να απαλλάξουν τον κόσμο από την τυραννία της.



Αναλυτικότερα :
Είδα αυτή την ταινία με πάρα πολλή επιφύλαξη και μόνο και μόνο επειδή μου τη σύστησε ένας φίλος (ευχαριστώ Στέλιο!) και ομολογουμένως, εξεπλάγης πολύ ευχάριστα. Γιατί το «Snow White and the Huntsman» δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια πολύ όμορφη όσο και παράξενη ταινία φαντασίας. Βασικά, δεν θα ήταν υπερβολή αν έλεγα ότι είναι το φετινό αντίστοιχο του υπέροχου «Stardust» του Neil Gaiman! (ή αν είσαι ακόμη πιο παλιός, το αντίστοιχο σύγχρονο «Legend»!!!) Υπέροχες εικόνες και ιδέες, εναλλάσσονται με πιο σκοτεινά γοτθικά σκηνικά και σκηνές μάχης που θα θυμίσουν έντονα τον κινηματογραφικό «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Όμορφες ερμηνείες, ειδικά από την Charlize Theron (σαν την κακιά βασίλισσα) και τον Chris Hemsworth (ο κινηματογραφικός Thor) που είναι ομολογουμένως εξαιρετικός στον ρόλο του κυνηγού. Μοναδικό του μειονέκτημα : είναι αρκετά μεγάλο σε διάρκεια και μπορεί να κουράσει κάπως τον θεατή. Κάποια κομμάτια του μπορούσαν να λείπουν. Επίσης, κάπου το τελευταίο μέρος του δεν ταιριάζει τόσο με το πρώτο. Θέλω να πω, το να βλέπεις την Χιονάτη που ήταν εδώ και μιάμιση ώρα η… Χιονάτη (!!!) όπως την φανταζόμαστε, να φοράει στο τέλος περικεφαλαία και να κλαδεύει εχθρικούς στρατιώτες, ε, είναι κομματάκι κουφό. Αλλά πέραν τούτο, δεν βλέπω κανέναν απολύτως σοβαρό λόγο για να μην συστήσω ανεπιφύλακτα το «Snow White and the Huntsman» σε οποιονδήποτε φίλο της φαντασίας γενικότερα.

Πόσα πιάνει; 3,5 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: