Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

The Avengers


Μάστορας : Joss Whedon
Παίχτες : Robert Downey Jr., Chris Evans & Scarlett Johansson 
Με δυο λογάκια :
Όταν η ασφάλεια της γης απειλείται από τον θεό Loki και τους ακόλουθούς του, οι υπερήρωές της, Iron Man, Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye και Black Widow ενώνονται σχηματίζοντας μια πανίσχυρη ομάδα που θα προστατέψει τον κόσμο από την καταστροφή.



Αναλυτικότερα :
Χρειάζεται να κάνω review εδώ; Το απόλυτο blockbuster του 2012 (μαζί με το The Dark Knight Rises) έρχεται για να λειτουργήσει σαν επιστέγασμα όλων των ταινιών με τους υπερήρωες της Marvel που είδαμε μέχρι τώρα. Και είναι μια καταπληκτική δουλειά! Δυο ώρες και ένα τέταρτο υπερθέαμα, από έναν από τους καλύτερους σκηνοθέτες επιστημονικής φαντασίας εκεί έξω. Αν ακόμη δεν έχεις δει τους Avengers, μπορώ να σου εγγυηθώ ότι μπορείς να πιστέψεις το hype και να απολαύσεις άφοβα μια από τις καλύτερες ταινίες του είδους που έγιναν ποτέ και επιπλέον, μακράν την καλύτερη Marvel superhero ταινία μέχρι τώρα.

Ωραίες ερμηνείες από τα πιο καυτά ονόματα του Hollywood. Καλοί διάλογοι και ένα σενάριο που παραδόξως είναι πολύ καλύτερο από όσο περιμένει κανείς για ταινία του είδους. Φαντάζομαι ότι το πιο δύσκολο να επιτευχθεί εδώ ήταν να μην μείνει κανένας από όλους αυτούς τους σπουδαίους χαρακτήρες στην απέξω, να μη «χαθεί» λόγω του τεράστιου αριθμού (και μεγέθους!) των concept με τα οποία είναι ασφυκτικά παραγεμισμένη η ταινία. Και ο μάστορας έκανε μια αξιοθαύμαστη δουλειά, παρουσιάζοντας το πορτρέτο του κάθε ήρωα συνοπτικά μα, περιεκτικά και δίνοντας στον κάθε ένα τις δικές του χαρακτηριστικές ατάκες, το περιθώριο να μιλήσει για τον εαυτό του και φυσικά τις δικές του φαντασμαγορικές στιγμές για να λάμψει. Αν κάτι έμεινε μοιραία παραμελημένο – και αυτό αποτελεί και το μοναδικό μου παραπονάκι από τους Avengers – είναι οι κακοί της υπόθεσης, για τους οποίους δεν μαθαίνουμε βασικά τίποτα και γενικά η παρουσία τους, όπως και του Loki ως αρχηγού τους χαρακτηρίζεται κάπως «λίγη».

Ρεζουμέ :
Επενδύεις άφοβα σε ένα από τα πιο φαντασμαγορικά παραμύθια που φτιάχτηκαν ποτέ από το Hollywood. ‘nuff said!

Πόσα πιάνει; 4,5 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: