Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Paranormal Activity 3


Μάστορας : Henry Joost, Ariel Schulman
Παίχτες : Chloe Csengery, Jessica Tyler Brown & Christopher Nicholas Smith
Με δυο λογάκια :
Εν έτει 1988, οι δυο μικρές αδελφές, Katie και Kristi έρχονται σε επαφή με μια αόρατη οντότητα που κατοικεί στο σπίτι τους.



Αναλυτικότερα :
Δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα τους ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι τη βρίσκουν με τα Paranormal Activity, πόσο μάλλον με αυτούς που ισχυρίζονται ότι τους ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ τα Paranormal Activity. Το πρώτο, ήταν ένα απλώς καλό indie εργάκι το οποίο επειδή έγινε viral μέσω του ίντερνετ, είχε γελοιωδώς μεγαλύτερη επιτυχία από όσο του άξιζε. Το δεύτερο ήταν κοροϊδίστικο. Το τρίτο… το είδα με το ζόρι. Και εξεπλάγην πολύ ευχάριστα! Επιτέλους, ένα Paranormal που θυμίζει «κανονική» ταινία, που δεν θες ντεπόν για να συνέρθεις από τις κουνημένες κάμερες και που ουσιαστικά έχει κάτι (έστω κι αν αυτό είναι λίγο!) να πει, πέρα από τη μανιέρα φάντασμα-μπήκε-σπίτι-και-σκότωσε-όλους. Εδώ, λοιπόν, είναι σαν να έκατσαν κάτω όλοι οι συντελεστές, ίσως για πρώτη φορά και να συσκέφτηκαν όσον αφορά το τι ακριβώς χρειάζεται το Paranormal Activity για να ξεχωρίσει. Και μετά, να το έπραξαν.

Εντάξει, μην νομίζεις ότι αυτό εδώ το τρίτο μέρος είναι ριζικά διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Είναι σαφώς μια Paranormal Activity ταινία. Αλλά είναι φτιαγμένη καλύτερα από ποτέ, είναι πιο «κινηματογραφική» από ποτέ, με αριστοτεχνικά σταδιακή συσσώρευση της αγωνίας και του suspense που οδηγεί σε μερικές αληθινά ανησυχητικές σκηνές! Και πέραν τούτου, υπάρχει σενάριο, υπονοούμενα τις συνέπειες των οποίων συναντάς αρκετά παρακάτω και αρκετά μεγάλη εμπλοκή με τα προηγούμενα Paranormal ώστε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του fanboy που κρύβεται σε όλους μας, χωρίς όμως και να σε κάνει να χάσεις τη μπάλα. Αφού, να φανταστείς, ακόμη και εγώ μπήκα μετά σε message forum και ψάχτηκα προκειμένου να δω τι παίζει σε σχέση με τις προηγούμενες ταινίες!

Πόσα πιάνει; 3,5 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: