Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Limitless (Απόλυτη Ευφυΐα)


Μάστορας : Neil Burger
Παίχτες : Bradley Cooper, Anna Friel & Abbie Cornish 
Με δυο λογάκια :
Ένας συγγραφέας, σε μια πολύ άσχημη περίοδο της ζωής του, βλέπει σχεδόν τα πάντα που έχουν σημασία για αυτόν να καταρρέουν… μέχρι που ένας γνωστός του δίνει ένα παράνομο, πειραματικό ναρκωτικό που επιτρέπει σε κάποιον να χρησιμοποιήσει το μυαλό του στο 100% των δυνατοτήτων του. Μέσα σε μια μέρα, έχει μετατραπεί στην τέλεια εκδοχή του εαυτού του και αρχίζει μια ιλιγγιώδη άνοδο και επιτυχία σε ότι και αν καταπιαστεί. Όμως, οι παρενέργειες, αλλά και σκιώδεις αντίπαλοι που καραδοκούν και παρακολουθούν το κάθε του βήμα…



Αναλυτικότερα :
Επιτέλους και λίγη πρωτοτυπία ρε αδερφέ! Το «LIMITLESS» είναι ένα υβρίδιο δράσης θρίλερ και επιστημονικής φαντασίας που εξερευνά μια άκρως ενδιαφέρουσα υπόθεση. Και το κάνει με τεχνικά αλλά και αισθητικά αρτιότατο τρόπο. Οι ερμηνείες είναι συμπαθέστατες, ειδικά του πρωταγωνιστή Bradley Cooper. Η σκηνοθεσία μοντέρνα, γρήγορη και με μάγκικο attitude. Ωραίοι διάλογοι και παιχνίδια με τη φωτογραφία (που είναι τελείως διαφορετική, ανάλογα με την φάση στην οποία βρίσκεται ο πρωταγωνιστής)

Δυστυχώς, ο μάστορας δεν συνεχίζει το παιχνίδι του το ίδιο δυνατά σε σχέση με το όπως το ξεκίνησε. Και αυτό επειδή εμμένει σε θέματα στυλ και εντυπωσιασμού και ξεχνάει την ουσία. Μοιραία, φανερώνεται ότι οι χαρακτήρες αλλά και οι υποϊστορίες του Limitless, αν και έχουν φοβερή δυναμική, παραμένουν ρηχές και μονοδιάστατες. Το τέλος είναι αλλού για αλλού. Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες, χάρτινοι. Βασισμένο στην νουβέλα 'The Dark Fields' του Alan Glynn, αυτή η αρχικά εντυπωσιακή κινηματογραφική μεταφορά, αν και με αρκετά δυνατά σημεία, εντούτοις δεν καταφέρνει να αποκρύψει τις τρύπες του σεναρίου. Για αυτό και προσγειώθηκε κατευθείαν και αθόρυβα στο ράφι των dvd clubs, χωρίς περισσότερες φανφάρες.

Πόσα πιάνει; 3,5 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: