Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Κάψε Εγκέφαλο : Brain Damage


Μάστορας : Frank Henenlotter
Παίχτες : Rick HearstGordon MacDonald & Jennifer Lowry 
Με δυο λογάκια :
Ένας νεαρός συνάπτει μια ασυνήθιστη σχέση με ένα… παράσιτο που του διοχετεύει ουσίες στον εγκέφαλο που του προκαλούν ευφορία άνευ προηγουμένου και ψευδαισθήσεις απίστευτης ομορφιάς. Σαν αντάλλαγμα, το παράσιτο ζητάει να τραφεί… με ανθρώπινους εγκεφάλους…Αναλυτικότερα :
Εντάξει τώρα. Μιλάμε για B-movie του κερατά η οποία μάλιστα από το πρώτο πλάνο κάνει ολοφάνερες τις προθέσεις της και είναι και πολύ υπερήφανη για αυτό! Οπότε έχουμε να κάνουμε με άλλη μια αμερικάνικη καφροταινία της δεκαετίας του ‘80 με αρχές ‘90, τότε δηλαδή που τα πάντα ήτανε πιο large και πιο διασκεδαστικά. Συνεπώς, ξέρεις τι θα δεις. Cheesy «μαλλιαρό» ποζεράδικο μέταλ της εποχής, με γελοίες κομμώσεις και φαρδιά ρούχα με βάτες. Σκηνικά και φάτσες απίστευτης παρακμής, ερμηνείες για γέλια και για κλάματα και απαράδεκτα ειδικά εφέ υπολογιστή! Παραδόξως, τα make up effects είναι αρκετά καλά. Και το όλο σύνολο μάλλον πετυχαίνει εκείνο το status του «είναι τόσο κακό που καταλήγει καλό».

… τι άλλο δηλαδή να πει κανείς για ένα σπλάττερ θρίλερ / κωμωδία που ο κακός της είναι η πλαστική μαριονέτα ενός σκουληκοειδούς παρασίτου; Με θλιμμένα ακίνητα πλαστικά ματάκια, στόμα που ανοίγει με μηχανισμό (που φαίνεται!) και που αρέσκεται να απαγγέλει και να τραγουδάει με στεντόρεια φωνή σαν τραγουδιστής της δεκαετίας του ’20; Αυτός ο οχετός σπλάττερ κουλαμάρας και ανοησίας είναι απλά ιδανικός για καφροσύναξη, ομαδική προβολή με την παρέα, με πολλά γέλια, καπνούς και ξύδια. Αν είσαι 20 χρονών και φοιτητής. Αλλιώς, δύσκολα σε βλέπω να το απολαμβάνεις. Δυστυχώς, το ίδιο ισχύει και με μένα. 10 χρόνια πρωτύτερα είμαι σίγουρος ότι θα είχα λατρέψει το Brain Damage. Το πώς μου φάνηκε τώρα, είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία…

Σούζα τ΄ Αλουγάκι :
Σε μια σκηνή κάνει cameo εμφάνιση ο πρωταγωνιστής του έτερου καμένου σπλάτερ έπους, Basket Case, εννοείται παρέα με το καλάθι του!

Πόσα πιάνει; …μπορεί και τα μισά σου εγκεφαλικά κύτταρα! Brain Damage όνομα και πράμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: