Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Nude Nuns With Big Guns

Μάστορας : Joseph Guzman
Παίχτες : Bill Oberst Jr., Tawny Amber Young & Devanny Pinn
Με δυό λογάκια :
Αφότου έδωσε τον όρκο της μοναχής, η αδερφή Sarah κακοποιήθηκε, υπέστη πλύση εγκεφάλου, ναρκώθηκε και βιάστηκε από ένα διεφθαρμένο ιερατείο και τους περιθωριακούς παρατρεχάμενούς του. Ευρισκόμενη στο κατώφλι του θανάτου από μια μοιραία δόση ναρκωτικών, βιώνει μια εξωσωματική εμπειρία που την αποδίδει σε μήνυμα από το Θεό. Αποφασίζει να φύγει από το δρόμο το στραβό και να αφιερώσει τη ζωή της στο να πάρει εκδίκηση από όσους αμαρτάνουν κρυμμένοι πίσω από το όνομά Του. Οπλισμένη με θεία οργή και με ένα βαρβάτο οπλοστάσιο, φέρνει την αποκάλυψη στους πρώην βασανιστές της. Η Εκκλησία προσλαμβάνει την περιβόητη συμμορία "Los Muertos" να την σταματήσει. Όμως, ακόμα και εκείνοι σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι... THIS SISTER IS ONE BAD MOTHER!!!

Αναλυτικότερα :
Μακάρι να ήταν και τόσο καλό όσο ακούγεται ή μάλλον... διαβάζεται. Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι : δεν υπάρχει άνθρωπος (εκτός ίσως από τον Volrath) που μπορεί να εκτιμήσει ένα καλό b-movie όσο εγώ. Και εντάξει, η περίπτωση με τα b-movies είναι περίεργη. Τα περισσότερα ή τα αγαπάς ή τα μισείς. Όπως και να έχει, δεν έχει νόημα να τα βάζεις με τις ιδιαιτερότητές τους. Ή τα δέχεσαι ή τα αγνοείς. Όμως, ακόμα και έτσι, το “Nude Nuns With Big Guns” είναι ένα κακό B-movie. Αν γουστάρεις φάση με Μεξικό παρακμίλα και έτσι, θέλω να πω άμα είσαι ΑΡΡΩΣΤΟΣ με τέτοιες φάσεις, όπως ιδανικά απεικονίστηκαν στις ταινίες του Robert Rodriguez (From Dusk 'till Dawn, Machette, Desperado, Once Upon a Time in the West κλπ) ίσως και να τη βρεις εδώ. Ή απλά αν δεν έχεις ξαναδεί αντίστοιχες – αλλά πολύ καλύτερες – ταινίες του είδους. Σε μια πόλη όπου ο καλύτερος άνθρωπος έχει προφανώς σκοτώσει τη μάνα του, κάποιοι αληθινά ΚΑΚΟΙ άνθρωποι κλέβουν και βιάζουν ότι βρουν. Ο μεγαλύτερος dealer, νταβατζής, λαδέμποράς της πιάτσας είναι η εκκλησία (οκ, αυτό ανάλογα με τις απόψεις σου μπορεί και να μην απέχει και τόσο πολύ από την πραγματικότητα!) Καλόγριες γυμνές μέσα σε βρωμιάρικα υπόγεια φτιάχνουν την άσπρη σκόνη και την τυλίγουν σε χοντρά πακέτα από σελοφάν και μονωτική ταινία.

Ναι το πούμε αλλιώς : θεωρητικά, όλα οκ. Γυμνές καλόγριες; Γουστάρω. Φονικά; Γουστάρω. Βυζάκια κωλαράκια να αλωνίζουν αβέρτα σε κοινή θέα; Ναι, όμως! Ακόμα και ο ενίοτε αξύριστος “θάμνος”, - ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να υπάρξει thriller / exploitation χωρίς να έχει τουλάχιστον έναν! - καλοδεχούμενος είναι! Αν μη τι άλλο μου θυμίζει τα νιάτα μου!!! όμως όλα αυτά χρειάζονται και έναν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης. Και εδώ δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Κύριος υπαίτιος το σενάριο, που είναι τουλάχιστον κουραδένιο, οι ερμηνείες απαράδεκτες – ακόμα και για b-movie – και η ταινία πνίγεται από δηθενιές και στερεότυπα. Όλα όσα θεωρητικά θα ήταν γαμάτα σαν concepts στην οθόνη σου εκτελούνται με μια ασυγχώρητη μετριότητα, που πολύ απλά στο cult δε χωρεί. Ή έχεις τα φράγκα, το skill κλπ και το εκτελείς άψογα (βλ. Περίπτωση Rodriguez) ή δεν τα έχεις και του γαμείς τη μάνα! (βλ “Troll 2” και άλλα παρεμφερή διαμάντια του είδους!) Μέσες λύσεις δεν υπάρχουν! Κι όμως, εδώ οι σκηνές δράσης πάσχουν από... οξεία βαρεμάρα – είναι όλες ίδιες! – το αυτό ισχύει και για τις splatter / gore σκηνές που περιορίζονται στα αποτελέσματα πυροβολισμών, βασικά είναι κατά 99% τρύπες με κόκκινο κραγιόν ζωγραφισμένες σε διάφορα μέρη σωμάτων. Α, και η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Σε πολλά nunsploitation πόλος έλξης αποτελεί σαφέστατα και το... μπανιστήρι! Εδώ, αν και η γυμνή σάρκα που εκτίθεται στο μάτι είναι υπέρ του δέοντος άφθονη, εντοίτοις οι περισσότερες (γυμνές!) καλόγριες είναι αρκετά... άσχημες / υπέργηρες / κοκαλιάρες σε σημείο ανορεξίας! Ακόμα θυμάμαι τη sister Angelina και θρηνώ! Έλεος δηλαδή! Βέβαια, οι κακοί συμμορίτες που αρέσκονται τόσο να τις βιάζουν, δε σκαμπάζουν από όλα αυτά. Δε λέω, όπως διδάσκει και η λαϊκή ρήση, “άμα δε μπαζώσεις, δε χτίζεις!” Συμφωνώ και επαυξάνω. Αλλά προκειμένου να μπεις στον κόπο να κάνεις απεχθή σεξουαλικά εγκλήματα με τέτοια... θύματα, ε πρέπει να είσαι ΠΟΛΥ ΣΑΠΙΟΣ!!!

Πόσα πιάνει; 2 / 5

1 σχόλιο:

Thanos S. είπε...

Μετά τη χθεσινή μας κουβέντα είμαι πάααααααααααααρα πολύ περίεργος να το δω χαχαχαχαχαχαχαχ