Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Lyna's Epilogue

Lyna, warmage of Greyhawk

Η Lyna βρήκε στο Greyhawk την υπόλοιπη οικογένειά της, πλέον ελεύθερη από την καταδίκη που τους είχε επιβάλλει ο Loris Raknian, σώους και αβλαβείς. Τους εξήγησε τα καθέκαστα και συμπλήρωσε από τις αφηγήσεις τους τα δικά της κενά στη σειρά των γεγονότων. Μετά, επέστρεψε στο Diamond Lake. Πάνω στο μνήμα της Lilly, πλέον ελεύθερη από την απειλή του Kyuss και αθέατη από όλους, έκατσε και έκλαψε τα δάκρυα που όφειλε στη μικρή της αδερφή. Μερίμνησε για τη μεταφορά της σωρού της στο Greyhawk και την τοποθέτησε δίπλα στο μνήμα του πατέρα τους. Σαν τελευταίο δώρο, της επέστρεψε την μαγική πένα που ήταν η αρχή για βάσανα και τις δυστυχίες της – αλλά και για την περιπέτεια που οδήγησε στην καταστροφή του Kyuss και τη σωτηρία του κόσμου.

Όταν τα δάκρυά της στέγνωσαν, βρέθηκε αντιμέτωπη από μια απροσδόκητη ευθύνη. Τα νέα παιδιά από τη σχολή μαγείας της Tarth Moorda που εστάλησαν για να τη βοηθήσουν να καταπολεμήσει τους νεκροζώντανους στο Alhaster, νεαροί warmages, και αθώοι, αγνώμονες από τους τρόμους του κόσμου, όπως εξάλλου ήταν κάποτε και η ίδια, την αναζήτησαν περιμένοντας από εκείνη οδηγίες για το τι θα κάνουν μετέπειτα. Τα περισσότερα από αυτά που είχαν παραμείνει στο Alhaster ήταν ορφανά, με τις οικογένειες και τις ζωές τους κατεστραμμένες από τους υπηρέτες και τα πλάσματα του Kyuss και δεν είχαν πού αλλού να πάνε. Στράφηκαν σε εκείνη για βοήθεια και συμβουλή. Και η Lyna, ανταποκρίθηκε και βρήκε έναν επιπλέον σκοπό στη ζωή της...

...Επέστρεψαν όλοι μαζί στο Greyhawk. Με τους καλύτερους από τους νεοαποκτηθείς μαθητές της, ίδρυσαν μια σχολή μαγείας αποκλειστικά για warmages, την πρώτη μετά από την Tarth Moorda. Στα χρόνια που πέρασαν, διαπίστωσε με λύπη ότι ο κόσμος δεν ήταν ήσυχο μέρος. Και πάντα θα χρειαζόταν περισσότερους warmages, για να πλήξει με ξόρκια καταστροφής κάθε λογής εχθρούς. Όταν ήρθε η ώρα, κληροδότησε τη σχολή σε άξια χέρια και αποσύρθηκε, ζώντας τα υπόλοιπά της χρόνια όπως πάντα επιθυμούσε και δεν είχε ποτέ μέχρι τότε καταφέρει : με ηρεμία.

… και τελικά δεν παντρεύτηκε τον Mariss Quemp...

2 σχόλια:

Thanos S. είπε...

Κρίμα που έμεινε ανύπαντρη πάντως.. Ήταν ταιριαστό ζευγάρι!!!!!!!!

Ηρεμία ε? Χμ..

Seth είπε...

Αν εξαιρέσεις εκείνη την περίοδο λίγους μήνες μετά το Θάνατο του Kyuss που επέστρεψαν όλοι μαζί στο Greyhawk για να βραβευτούν και να συμμετέχουν στη δημόσια κηδεία του Tenser.

Σε εκείνο το χαρμόσυνο διάλειμμα εμπόδισαν μια εισβολή του Iuz στον πολιτισμένο κόσμο, ανακάλυψαν μια παγίδα για Θεούς, απελευθέρωσαν κάμποσους, ασχολήθηκαν με το οιδιπόδειο του Iuz με τη μαμά του (αν νομίζετε ότι ο Iuz είναι κακός, που να γνωρίσετε και τη μαμά Iggwilv!) και από όλα αυτά ξεκίνησε η βεντέτα Nechthor vs Iuz που αδρά κατέληξε στον επίλογο του Nechthor... και μια νέα αρχή...