Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

The Dilemma (Το Δίλημμα)


Μάστορας : Ron Howard
Παίχτες : Vince Vaughn, Kevin James and Winona Ryder
Με δύο λογάκια :
Ο αθεράπευτος εργένης Ronny (Vaughn) και ο παντρεμένος Nick (James) είναι καλύτερα φιλαράκια μια ζωή. Ψωμί κι αλάτι έχουν φάει μαζί! Όταν όμως ο Ronny τυχαία ανακαλύπτει ότι η σύζυγος του Nick, Geneva (Ryder), τον απατάει, τότε μπαίνει σε ένα τρομακτικό δίλημμα. Να του το πει ή όχι; Και πότε ακριβώς; Αποφασίζει να ερευνήσει το θέμα παραπάνω και με ατό τον τρόπο θα απορυθμίσει τις ζωές όλων τους ακόμα περισσότερο...

Αναλυτικότερα :
Αγαπώ Kevin James, από τότε που τον πρωτοθαύμασα στον “Μπάτσο του Mall”. Από την άλλη ο Vince Vaughn μου ήταν πάντα αδιάφορος. Κατά τη γνώμη μου, ο άνθρωπος δεν έχει σταλιά κωμικού ταλέντου, απλώς έχει κάνει καλές γνωριμίες και συνεργασίες. Και εν τέλει, δεν έχει παίξει ποτέ και σε καμιά σπουδαία ταινία, ΕΚΤΟΣ από το επικά καμμένο “Dodgeball”. Εδώ, συνοδεύονται από ένα λαμπερό γυναικείο cast (Wynona Ryder, Jennifer Connely, Queen Latifa) και μια πρωτότυπη σεναριακή ιδέα. Φτάνει αυτό για να βγάλει μια καλή κωμωδία; Ναι... και όχι.

Για να πω την αλήθεια, αυτό το ταινιάκι στην αρχή του με κέρδισε. Η χημεία μεταξύ των δυο πρωταγωνιστών φαίνεται και αποδίδει. Εξαιρετική η σκηνή στο bar όπου διασκεδάζουν όλοι μαζί. Είναι αναμφισβήτητα ωραίο να βλέπεις την Jennifer Connely στο γυαλί ξανά, πόσο μάλλον σε πιο χαλαρή και γλυκουδιάρικη φάση. Και η Wynona Ryder, αν και θεωρείτο πιο τελειωμένη και από τους δεινόσαυρους, εδώ προσφέρει μια – επί το πλείστον – κεφάτη ερμηνεία. Όμως προοδευτικά η ταινία γίνεται ολοένα και πιο... σοβαρή και συνάμα... βαρετή και ξενέρωτη. Δε λέω ότι δεν έχει τις αναλαμπές της, όπως το σουρεαλιστικό κυνηγητό μεταξύ του Vaughn και του... εραστή της γυναίκας του φίλου του (απολαυστικά καρτουνίστικο μούτρο, αυτό το παλικάρι έχει μέλλον στην κωμωδία, να μου το θυμηθείτε!) Αλλά – ειδικά στο τελευταίο μέρος της – γίνεται αργή, βαριά και ασήκωτη, χωρίς κανένα λόγο. Μακάρι να το είχε συνεχίσει έτσι όπως το άρχισε. Αλλά ως έχει, δεν μπορέι παρά να τη χαρακτηρίσει κανείς σαν άλλη μια κωμωδιούλα του σωρού.

Πόσα πιάνει; 2,5 / 5

1 σχόλιο:

Thanos S. είπε...

Εγώ θα του το βαζα το 3αρι, βγάζει το γέλιο του. Τον καιρο αυτο εχει ελαχιστες καλες ταινιουλες εξω. Παντως για τον Vince Vaugn θα διαφωνήσω. Δες το Wedding Crashers (Γαμομπελάδες) και κυρίως το Old School και θα με θυμηθείς!