Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Ninja Assassin (Ελ. Υπότιτλος - “Το Άγγιγμα του Δολοφόνου”)

Μάστορας : James McTeigue
Παίχτες : Rain , Naomie Harris , Shô Kosugi
Πόσα πιάνει; 4,5 / 5
Με δυό λογάκια :
Ειλικρινά, χρειάζεστε κάτι παραπάνω από όσα λέει ο τίτλος για να καταλάβετε τι παίζει εδώ;
Αναλυτικότερα :
Επιτέλους! Κυρίες και κύριοι, έχουμε να κάνουμε μάλλον με την πρώτη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου που παίρνει στα σοβαρά το χιλιοταλαιπωρημένο θέμα της. Το επεξεργάζεται με σεβασμό, αγάπη, καλοπροαίρετο και παραγωγικό χαβαλέ και geek μεράκι και μας παραδίδει ένα προϊόν τεχνικά άψογο, με αξιοπρεπές budget, σκηνοθεσία ξυράφι, φωτογραφία – παράδειγμα προς μίμηση και με ερμηνείες που ξεχωρίζουν (για ταινία του είδους). Κοινώς, επιτέλους μια ταινία νίντζα που ΔΕΝ είναι κουραδένια (άιντε μαζί και με το “Ninja” και κάποιους άλλου πολύ λίγους εκπρόσωπους του είδους που ξεχώρισαν) και που για πρώτη φορά ΔΕ ΘΑ ΝΤΡΑΠΕΙΣ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ!!!

Τι άλλο να πεις; Ο σκηνοθέτης κάνει παπάδες, με αληθινά, ΑΠΑΙΧΤΑ stunts, εντυπωσιακότατες σκηνές και αναμετρήσεις, ΠΟΛΛΑ νίντζα κουλά (που επιτέλους αναπαρίστανται στην οθόνη με τρόπο που θα σε κάνει να προσκυνήσεις!), τον ΑΛΗΘΙΝΟ ninja master (τουλάχιστον για τα δεδομένα της 10ετίας του '80!) Sho Kosugi να τα σπάει στο ρόλο του αρχικακού και με μια εισαγωγή τόσο ΜΑ ΤΟΣΟ γαμάτη που σε γραπώνει από τα κάκαλα και στα περιστρέφει πολλάκις στον κατακόρυφο άξονα προτού στα χώσει τουτοιοτρόπως εκεί που ο ήλιος δεν ανατέλλει ποτέ, απαξ και δεν είσαι believer! 'nuff said! ONLY A NINJA CAN KILL A NINJA!!!

Ναι, το σενάριο θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Ή ακριβέστερα... θα μπορούσε να... είναι. Δηλαδή να υπάρχει. Επειδή δεν υπάρχει. Και δε με νοιάζει. Και το φινάλε του είναι κάπως βεβιασμένο. Δεν σκοτώνουν έτσι έυκολα τον Sho Kosugi ρε! Εκτός κι αν το δεις σαν την πολλάν καθυστερημένη τιμωρία του για την ύβρη που διέπραξε στο είδος. Πολύ μετά αφότου έκανε αυτές τις ιστορικές ταινίες (“Enter the Ninja” & “Return of the Ninja”! Έμπα YouTube, γράψε τους τίτλους, δες τα τρέιλερ να λιώσεις στο γέλιο!) Ήταν τότε που το φαινόμενο ninja άρχισε να δείχνει φανερά σημεία κόπωσης και είχε πλέον αλλοτριωθεί για τα καλά από την popular culture. Σαν μια τελευταία απόπειρα αρπαχτής, είχε γυρίσει τότε κάτι βιντεοκασέτες με ασκήσεις αεροβικής... των νίντζα! Και το όνομα αυτών... NINJAEROBICS!!! Φυσικά έγινε διεθνώς σούργελο και ο κοσμάκης του έδειξε καθολικά το μεγάλο δάχτυλο.

Splatter / Gore :
Αποκεφαλισμοί, διαμελισμοί, αίματα, κοινώς, της πτάνας το μνημόσυνο. Και η πιο απίστευτη κινηματογραφική απεικόνιση ρίψης shuriken που έχει γίνει ποτέ!

Β / Κ (Βυζιά / Κώλοι) :
Θέλουμε, θέλουμε, θέλουμε και ΘΕΛΟΥΜΕ!!! Δυστυχώς δε λαμβάνουμε. Τουλάχιστον όχι οι άρρενες. Οι κυρίες όμως έχουν την ευκαιρία να μάθουν ακόμα και από μνήμης το σώμα του Rain, το οποίο είναι απλά γραμμωμένο ΑΤΣΑΛΙ.

Ρεζουμέ :
Τόσο καλό, έντονο, γκαζωμένο και γνήσια διασκεδαστικό που θα σε κάνει να σκεφτείς σοβαρα να φορέσεις τις μαύρες σου πιτζάμες, μια κουκούλα, το κουζινομάχαιρο της μάνας σου και να τριγυρίζεις στη στέγη της πολυκατοικίας!!! Don't try this at home, or AT ALL!!! Νίντζα και τα μυαλά στα κάγκελα ρε! ΜΠΑΟΚ κι ας μη γμήσουμε ποτέ!! ONLY A NINJA CAN KILL A NINJA!!! Sho Kogugi, πλέον συχωρεμένος ΚΑΙ για τα Ninjaerobics!!!

Σούζα τ΄ Αλουγάκι :
Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, γνωστός και ως “Rain” απλά τα σπάει! Ήδη κυκλοφορούν φήμες για το άτομό του, τύπου “ο επόμενος Bruce Lee”. Κι όμως, είτε το πιστεύεις, είτε όχι, είναι ένας pop τραγουδιστής στην Ιαπωνία, όπου απολαμβάνει φήμη αντίστοιχη με του δικού μας... Σάκη! Εξ ου και το “ανεκδοτάκι” της ταινίας, στη φάση που τον συλλαμβάνουν και ένας από τους αστυνομικούς σχολιάζει “Ρε συ, αυτός είναι λες και βγήκε από καμιά boy band!!!”

Παραγωγοί αυτού του μικρού έπους είναι (μεταξύ άλλων) οι αδερφοί Wachofsky της τριλογίας Matrix!

Δεν υπάρχουν σχόλια: