Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

The Hangover


Ο μέλλων γαμπρός, οι 2 καλύτεροι φίλοι του και ο... σαλεμένος αδερφός της νύφης ξεκινούν για το Las Vegas για το μπάτσελορ πάρτυ 2 ημέρες πριν το γάμο. Την επόμενη του πάρτυ ξυπνάνε με απάλευτο hangover, το δωμάτιο είναι σαν να πέρασαν μαζί ο Αττίλας και ο Ράμπο, στο σαλόνι τριγυρίζει μια... κότα (!), στο μπάνιο βρίσκουν μια αληθινή τίγρη (!!), στη ντουλάπα μέσα είναι ένα άγνωστο παρατημένο μωρό (!!!), στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους βρίσκουν κλειδωμένο ένα γυμνό Κινέζο (!!!!) και το σημαντικότερο, έχουν χάσει το γαμπρό! Μάλλον όλα όσα γράφω σας είναι ήδη γνωστά γιατί η επιτυχία αυτής της ταινίας από το άνοιγμά της στους σινεμάδες είναι μεγάλη, παντού γράφουν για αυτή και ο “δικός μας” Chris Galifianakis ανακυρίχθηκε μέσα σε μια νύχτα the next big thing στην κωμωδία.

Ε, λοιπόν το αξίζει! Είναι μια ντόμπρα, κάφρικη, αμιγώς αντρική buddy movie αλλά παράλληλα βουτάει στα βαθιά σε γνήσια σουρεάλ καταστάσεις. Αλλά είναι επίσης πρωτότυπη, αστεία (είχα πολύ καιρό να γελάσω έτσι με ταινία) και σε κάποιες φάσεις της είναι απλά ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ!!! Μιλάμε για σκηνές επιπέδου Borat! Απλά όταν φτάσει στο τέλος ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ να την κλείσετε! Ακολουθεί ένα καταιγιστικό slideshow φωτογραφιών από το περιβόητο μπάτσελορ που θα σας κάνει να κάψετε εγκέφαλο! Ο Chris Galifianakis είναι μια απίστευτα απάλευτη, παραλογισμένη σουρεάλ φιγούρα, σχολή από μόνος του. Μιλάμε ότι μπροστά του ο (Θεός!) Al Bundy φαντάζει κιριλές! Τέτοιου επιπέδου μούτρο είχα δει μόνο στο “ΜΕΓΑΛΟ ΡΕΜΑΛΙ” του Raisser και στις ελεεινές βρωμιαρέες μουτζούρες του Vullemin. (Μεγάλοι Ευρωπαίοι κομιξάδες που τα έργα τους αποτελούν ορόσημο - απάυγασμα της αντροκαφρίλας, αν δεν τα έχετε, τρέξτε στη Μυρτώ και αγοράστε τα ΟΛΑ!)

Δεν καταφέρνει να αποφύγει κάποια ελαττωματάκια, αλλά αποτελούν ψιλά γράμματα. Το παράπονό μου έγκειται κυρίως στο φινάλε που παραείναι ζαχαρένια happy και δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα με το υπόλοιπο του περιεχομένου της ταινίας. Κατά τα άλλα, το έργο είναι 100% απόλαυση. Ταμάμ για καφροπροβολή και καφροσυμπόσιο πάνω σε λιγδερά κομμάτια πίτσας και εξάδες παγωμένα μπυρόνια. Ωστόσο, νομίζω ότι ακόμα και οι πιο ανοιχτόμυαλες γυναίκες μπορούν να το εκτιμήσουν και να απολαύσουν όσα απλόχερα και τελείως απενοχοποιημένα προσφέρει αυτό το μικρό έπος.
Βαθμολογία : 4 / 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: