Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Duplicity


Η ταινία που σηματοδοτεί την επιστροφή της Julia Roberts στα πλατώ, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας, είναι ένα άκρως απολαυστικό ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ “κατασκοπικό” έργο! Με παρτενέρ τον Clive Owen που πάντα καταφέρνει να είναι μια ευχάριστη παρουσία στην οθόνη μου γιατί και μόρτικη φάτσα είναι και πλούσιο υποκριτικό ταλέντο διαθέτει. Το στόρυ – ένα ζευγάρι κατασκόπων δουλεύουν στο σκιώδη χώρο της βιομηχανικής κατασκοπίας. Έχοντας στόχο μια αντίπαλη επιχείρηση, καταστρώνουν ένα κόλπο για να τους κλέψουν την πατέντα ενός ακόμα ακυκλοφόρητου προϊόντος που φημολογείται ότι θα φέρει τα πάνω κάτω στον κόσμο της αγοράς. Ωστόσο, το ζευγάρι διατηρεί και τη δική του αντζέντα, αλλά τελικά θα διαπιστώσουν ότι δεν είναι οι μόνοι που κρύβουν άσσους στο μανίκι...

Νομίζω ότι η ταινία συνοψίζεται απόλυτα στον τίτλο της. Υποκρισία, διπλοπροσωπία, πισώπλατα μαχαιρώματα και κάθε φύσεως μαϊμουδιές είναι σε πρώτο πλάνο. Ωστόσο, όλα αυτά γίνονται με τόσο στυλ, τόση φινέτσα και καλό γούστο που κάνουν το Duplicity μια από τις πιο μουράτα διασκεδαστικές ταινίες που έχω δει ποτέ. Μιλάμε για επίπεδο Ocean's Eleven! (Ελλ. Υπότιτλος : “Η Συμμορία των 11” και αν ακόμα δεν το έχετε δει, τρέξτε δείτε το ΤΩΡΑ) Ναι, είναι τόσο καλό! Σε όλα αυτά προσθέστε την απίστευτη αμοιβαία δυσπυστία που τρέφει το κατά τα άλλα ερωτευμένο ζευγάρι για το έτερόν τους ήμισυ και έχετε ένα εκρηκτικό μείγμα. Η Roberts κεντάει στο φακό χαρίζοντας άλλη μια μεγάλη ερμηνεία, ενώ παράλληλα δείχνει το κορίτσι να το διασκεδάζει κάργα. Χαλάλι τα φράγκα που πήρε. Ο Clive Owen είναι σταθερή αξία αλλά εδώ υποσκελίζεται από τη λάμψη της παρτενέρ του. Η γυναίκα είναι σταρ, τέλος! Και επιτέλους, χαρακτήρες ταινίας που ξέρουν να πίνουν! Από την οθόνη σας θα παρελάσουν πλείστες φορές μπουκάλια της Moet Chandon, αλλά και μια Dom Perignon στο φινάλε!

Η ουσία είναι μια και ο μπακλαβάς γωνία. Το Duplicity είναι μια πραγματική απόλαυση, σαν τις σαμπάνιες που απολαμβάνει το λαμπερό ζευγάρι. Δείτε το μόνοι, με την παρέα, με το έτερον ήμισυ, με τον παππού που έχει Alzheimer's. Κάνει για όλα. Για τέτοιες ταινίες υπάρχει ρε πούστη μου το Hollywood! Κερασάκι στην τούρτα το γαμάτο τραγούδι των τίτλων τέλους που περιγράφει άψογα τα όσα είδες : Being bad never felt so good my dear!
Βαθμολογία : 4,5 / 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: