Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Dog Soldiers

Ήσυχη νύχτα, πίσσα σκοτάδι. Το σεληνόφως που μπαίνει από τα παράθυρα λούζει το δωμάτιο με ένα αχνό φως. Το καλοριφέρ δουλέυει στο φουλ (οι πιο ρομαντικοί χουχουλιάρηδες ας βάλουν τζάκι στην εικόνα) και στην τηλεόραση παίζει θρίλερ! Μια ημι – ανεξάρτητη low budget παραγωγή. Dog Soldiers. Παράξενος τίτλος. Βρώμικη φωτογραφία. Κυνικότητα, φλέγμα, “στη μάπα σου” attitude και βαριές προφορές. Ζέχνει Βρετανίλα.

Το ταινιάκι τα σπάει. 50% survival horror, 50% action b-movie. Πάρτε το πρώτο Predator με το Schwarzenegger. Βγάλτε το τέρας της ταινίας και προσθέστε στη θέση του μια πεινασμένη οικογένεια από κακούς καριόληδες λυκάνθρωπους. Voila, Dog Soldiers!!!

Και το καλύτερο ακόμα δε σας το είπα. Εδώ οι λυκάνθρωποι είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως πρέπει να είναι. Φτιαγμένοι με μεράκι και σεβασμό στην παράδοση, μακριά από γραφικά υπολογιστή και καινοτομίες του κώλου που βγάζει από την κοιλιά του ο κάθε φωστήρας επειδή έτσι του κατέβηκε.

Αρχιδάτη τσαμπουκαλεμένη καλή δράση χωρίς cool ατάκες η χορευτικό ξύλο. Σκηνές ανθολογίας. Ποτέ ξανά, αφού δείτε αυτη την ταινία, δεν πρόκειται να αντικρίσετε ένα σωληνάριο super glue με το ίδιο μάτι! Ποτέ!

Εν κατακλείδι – το εργάκι είναι παλιό αλλά γαμεί. Κλείνει το μάτι στη 10ετία του 80 με σεβασμό και δε ντρέπεται να υπερηφανευτεί για τις ταπεινές φιλμικές καταγωγές του. Θα το πετύχετε σε καμιά μεταμεσονύχτια ξεχασμένη και από το Θεό προβολή του Star – εγώ έτσι το πέτυχα – ή στο κοφίνι με τις dvd προσφορές των μεγάλων μαγαζιών. Χτυπήστε το αλύπητα.

Εναλλακτικός Τίτλος – άμα την έχει τόση ο λυκάνθρωπας, φαντάσου πόση πρέπει να την έχει ο Βουρβούλακας
Είδος Ταινίας – μπαμπάτσικο
Πότε? - 2002
Μάστορας - Neil Marshall
Παίχτες - Sean Pertwee/Sgt. Wells
Kevin McKidd/Cooper
Emma Cleasby/Megan
Liam Cunningham/Capt. Ryan
Βαθμολογία – 4/5

Δεν υπάρχουν σχόλια: