Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Mission Impossible : Ghost Protocol (Επικίνδυνη Αποστολή : Πρωτόκολλο Φάντασμα)



Μάστορας : Brad Bird
Παίχτες : Tom Cruise, Simon Pegg & Jeremy Renner
Με δυο λογάκια :
Στην τέταρτη επικίνδυνη αποστολή, ο Ethan Hunt και η ομάδα του θα πρέπει να ξεπεράσουν αφάνταστες δυσκολίες και να αξιοποιήσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους προσπαθώντας να σταματήσουν έναν παράφρονα που θέλει να προκαλέσει μια απίστευτη καταστροφή… και πάνω από όλα, η ίδια η υπήρεσία τους αναγκάζεται να ενεργοποιήσει το ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ που συνεπάγεται τη διάλυση της ομάδα τους…


Αναλυτικότερα :
Είχα τελείως παραιτηθεί από τα Mission Impossible, ειδικά από το χάλια δεύτερο και το βαρετό τρίτο μέρος της σειράς. Κι όμως, ο Tom Cruise, έβαλε τα δυνατά του και με εξέπληξε ευχάριστα, φτιάχνοντας ίσως το καλύτερο Mission Impossible όλων των εποχών! Κι όμως, δεν σας κάνω πλάκα!!! Το “Ghost Protocol” είναι ανέλπιστα καλό και ισορροπεί εξαιρετικά στο cheesy στοιχείο (με τις κουλές σκηνές δράσης και τις εξωφρενικές gadget-ιές) με το κλασικό «πιο σοβαρό» μοτίβο της ταινίας δράσης με μυστικούς πράκτορες!

Κάνει ακόμα και το εξαιρετικό πρώτο μέρος που σκηνοθέτησε ο De Palma να φαντάζει βαρετό! Ωραία σκηνοθεσία, χωρίς κουνημένες κάμερες και στρακαστρούκες. Λειτουργική και ουσιώδης. Φωτογραφία αλφάδι. Κεφάτες ερμηνείες, ενδιαφέροντες χαρακτήρες, ωραίο, διακριτικό και ταιριαστό χιούμορ – ελπίζω να ξαναδώ τον Simon Pegg και στην επόμενη «Επικίνδυνη Αποστολή»! - καλοί διάλογοι, αγωνία, suspense, δράση (σε πιο «ανθρώπινα» επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες ταινίες της σειράς) ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ και απίστευτα πολλές – μιλάμε χάνεις το μέτρημα! - εξυπνότατες ιδέες που θα σε κάνουν να αναφωνήσεις «ουάου!» ουκ ολίγες φορές… ‘ντάξει ρε φίλος, θέλεις κι άλλο; Εντάξει, ο κακός της ταινίας είναι πολύ λίγος, βασικά ανύπαρκτος. Αλλά, παρόλα αυτά και ενάντια σε κάθε πρόβλεψη, ο Tom Cruise φέτος έκοψε κώλους! Μπράβο ρε μάγκα!

Πόσα πιάνει; 4 / 5 δαγκωτό 

Δεν υπάρχουν σχόλια: