Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

The Expendables 2 (Οι Αναλώσιμοι 2)


Μάστορας : Simon West
Παίχτες : Sylvester Stallone, Liam Hemsworth & Randy Couture
Με δυο λογάκια :
Μια θεωρητικά εύκολη αποστολή για τους Αναλώσιμους, μετατρέπεται σε εποποιία για εκδίκηση, καθώς ένα μέλος της ομάδας τους δολοφονείται. Ο δρόμος τους θα τους φέρει σε απόκρημνα μέρη και αντιμέτωπους με πολλούς και δυνατούς αντιπάλους. Όμως, στη μάχη τους θα συνδράμουν κάποιοι απρόσμενοι όσο και πολύ ισχυροί σύμμαχοι…  



Αναλυτικότερα :
Η πρώτη ταινία ήταν μια υπέροχη ένοχη απόλαυση και ίσως η καλύτερη αντροταινία των τελευταίων ετών, ειδικά για τους σημερινούς 30άρηδες που μεγάλωσαν με την προηγούμενη γενιά των κινηματογραφικών ηρώων δράσης. Το Expendables 2 καταρρίπτει κάθε προσδοκία, ανεβάζοντας τον πήχη σε κάθε τομέα. Είναι καλύτερο, μεγαλύτερο, αστειότερο, βιαιότερο, με ακόμη περισσότερους «αναλώσιμους» παλαίμαχους των παλιών ταινιών δράσης και γενικά, είναι απόλυτα απολαυστικότερο! Ένα όνομα θα πω και νομίζω ότι φτάνει : Chuck Norris!!! Η παραγωγή είναι σαφέστατα μεγαλύτερη με απίθανα σκηνικά (ειδικά το εγκαταλειμμένο από τον ψυχρό πόλεμο χωριό είναι τουλάχιστον καταπληκτικό), εντυπωσιακές εκρήξεις, εξαιρετικές σκηνές δράσης, ειδικά αλλά και make up effects.

Αλλά ο αληθινός πρωταγωνιστής είναι η δράση : με το καλημέρα, οι εκρήξεις δίνουν συναυλία, οι σφαίρες σφυρίζουν, τα πτώματα μαζεύονται σε σωρούς, βασικά ένα ολόκληρο χωρίο ξακληρίζεται από τους αναλώσιμους και όλα αυτά προτού καν  πέσουν οι τίτλοι αρχής! Και δεν είναι μόνο αυτό : οι χαρακτήρες και η ιστορία είναι σαφέστατα πιο αναπτυγμένοι και πλέον δίνεται η δυνατότητα στον θεατή να γνωρίσει καλύτερα τον κάθε βετεράνο αυτής της απίθανης ομάδας. Ο Liam Hemsworth είναι εξαιρετικός στον ρόλο του καινούριου και οι προσθήκες στο ρόστερ τα σπάνε : οι Arnie και Bruce πλέον παίζουν περισσότερο και συμμετέχουν στη δράση ενεργά ανταλλάσσοντας στην πορεία εξαιρετικές δηλητηριώδεις ατάκες ειρωνείας και αυτοσαρκασμού. ο Van Damme είναι εξαιρετικός – αν και λιγάκι αδικημένος – στον ρόλο του κακού. Και το καλύτερο… Chuck Norris!!! Ειδικά η πρώτη σκηνή που εμφανίζεται, είναι απλά αποκάλυψη! Δες και θα καταλάβεις!

Ρεζουμέ :
Μια από τις καλύτερες αντροταινίες όλων των εποχών, μια άνευ προηγουμένου ένοχη απόλαυση, ειδικά για το κοινό που μεγάλωσε με αυτούς τους κινηματογραφικούς ήρωες. Καλύτερη σε κάθε τομέα από το πρώτο Expendables και… βασικά απορώ που κάθεσαι και διαβάζεις ακόμη αυτό το review! Κλείσε το pc, σήκω από πατώματα, καναπέδες, σεζλόνγκ, χαλιά μπουχάρες και δε συμμαζεύεται και τρέχα να απολαύσεις τους ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ!!!

Πόσα πιάνει; Απλά ανεκτίμητο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: