Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

The Beaver (Ο Άλλος μου Εαυτός)


Μάστορας : Jodie Foster
Παίχτες : Mel Gibson, Jodie Foster & Anton Yelchin 
Με δυο λογάκια :
Ο Walter Black ('Mel Gibson') είναι ένας βαθιά καταθλιπτικός άνθρωπος και αυτό καταστρέφει την οικογενειακή και την επαγγελματική του ζωή. Σαν μια τελευταία απόπειρα να ανανήψει, βάζει στο χέρι του έναν λούτρινο κάστορα και μέσω αυτού μιλάει στον κόσμο και διευθετεί τις δουλειές και τις υποχρεώσεις του…Αναλυτικότερα :
Εντάξει, αυτό κι αν είναι μια παράξενη ταινία! Αφενός είναι σαφέστατα θετικό να βλέπεις την Jodie Foster να επιστρέφει μετά από τόσα πολλά χρόνια στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Είναι σπουδαίο να βλέπεις άλλη μια σπουδαία ερμηνεία από τον Mel Gibson – ίσως η καλύτερή του τα τελευταία χρόνια. Και γενικά, όλοι οι χαρακτήρες της ταινίας έχουν τη δικιά τους ιστορία να πουν και έχουν φτιαχτεί και απεικονιστεί με αγάπη και μεράκι. Το κρίμα είναι ότι το The Beaver αρχίζει δυνατά και ξεθυμαίνει στην πορεία, μέχρι που στο τέλος δεν ξέρει πλέον πού να πάει την ιστορία του, κλείνοντας με ένα σοκαριστικό (και ψιλοάσχετο) φινάλε.  

Κατά τα άλλα, ο ψυχικός πόνος απεικονίζεται από πολλές οπτικές γωνίες με μια πολύ ανθρώπινη και γλυκόπικρη ματιά. Δεν ξέρω αν σου αρέσει το The Beaver και σαφέστατα δεν μπορώ να το προτείνω με μια, ας πούμε «αντικειμενική» ματιά. Είναι ένα τόσο περίεργο φιλμάκι που είναι καθαρά προσωπική υπόθεση του καθενός για το πώς θα το εκλάβει. Σαν ένα μελαγχολικό τραγούδι που έχει σημασία το τι ακριβώς λέει, αλλά ο τρόπος που το λέει…

Πόσα πιάνει; Δεν μπορεί να βαθμολογηθεί. Τελείως υποκειμενικά 3,5 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: