Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

30 Minutes or Less


Μάστορας : Ruben Fleischer
Παίχτες : Jesse Eisenberg, Danny McBride & Nick Swardson
Με δυο λογάκια :
Δυο μικροκακοποιοί απαγάγουν έναν νεαρό που κάνει ντελίβερι πίτσες, δένουν μια ωρολογιακή βόμβα στο στήθος του και τον υποχρεώνουν να ληστέψει μια τράπεζα για λογαριασμό τους, πριν ο χρόνος του τελειώσει…



Αναλυτικότερα :
Παράξενες ιδέες κατεβάζουν εκεί χόλυγουντ μεριά. Και αν και θα μπορούσε όλο αυτό με διαφορετική αντιμετώπιση να είναι μια τελείως διαφορετική ταινία, παρόλα αυτά είναι κωμωδία. Και μάλιστα νέας γενιάς. Με άλλα λόγια, όσοι γουστάρουν ταινίες τύπου Pineapple Express”, μάλλον θα διασκεδάσουν και με το «30 Minutes or Less». Παρόλα αυτά, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, η σκηνοθεσία είναι γκαζωμένη, οι ερμηνείες συμπαθείς (ειδικά των 2 κακοποιών της κακιάς ώρας) και γενικά το εργάκι τρέχει με ζωηρούς ρυθμούς και σχεδόν ποτέ δεν κάνει κοιλιά.

Επιπλέον, έχει και μερικές πολύ καλές στιγμές, ιδίως με τη μορφή λεκτικών γκαγκς που παραπέμπουν σε ταινίες και στοιχεία της μοντέρνας κουλτούρας, οπότε αν είσαι αρκετά geek θα τα πιάσεις, αλλιώς δεν παίζει. Ωστόσο, τα όποια καλά του στοιχεία χάνονται σε ένα γενικά μέτριο σύνολο που μπορεί μεν να μην είναι κακό, αλλά είναι ψιλοαδιάφορο και ποτέ δεν δείχνει να έχει πολλά πράματα να πει. Χειρότερό του σημείο το απαράδεκτο φινάλε.

Ρεζουμέ :
Άλλο ένα συμπαθητικό "bromance", που όμως δεν μπορεί να ξεχωρίσει σε ένα υποείδος που ήδη έχει υπέρ κορεστεί. Καλό για να σκοτώσεις μιάμιση ώρα από τη ζωή σου, αλλά τίποτα παραπάνω.

Πόσα πιάνει; 3 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: