Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Scary or Die


Μάστορας : Bob Badway, Michael Emanuel
Παίχτες : Bill Oberst Jr., Domiziano Arcangeli & Corbin Bleu
Με δυο λογάκια :
Πέντε σύντομες ιστορίες τρόμου, σε μια φρέσκια συλλογή που φέρει και άρωμα αναμνήσεων από “Tales from the Crypt”. Από ανθρωποφάγους κλόουν σε ζόμπι, βρυκόλακες, σατανιστές, τσαντισμένες πρώην ερωμένες, απ’ όλα έχει ο μπαξές για τον κάθε θριλερόφιλο.



Αναλυτικότερα :
Ουάου! Νόμιζα ότι αυτό το φορμάτ ταινιών είχε πεθάνει με το πέρας της δεκαετίας του ’80! Παρόλα αυτά, το Scary or Die εκπλήσσει ευχάριστα με 5 μοντέρνες ιστορίες που αν και δεν είναι και ότι πιο πρωτότυπο, εντούτοις θα δώσουν στον θριλεράκια που κρύβεις μέσα σου, τη δόση που τόσο λαχταράει. Έχουμε, λοιπόν και λέμε :  

The Crossing : όταν 3 ρατσιστές rednecks (βλάχοι) Αμερικάνοι δολοφονούν 2 λαθρομετανάστες σε μια ερημιά κοντά στα σύνορα με το Μεξικό, η τιμωρία τους θα είναι αμείλικτη και με φρικαλέα αποτελεσματικότητα. Βασικά, είναι άλλη μια ζομποταινία, έστω σε μέγεθος μίνι. Οι σκηνές γραφικής βίας εντυπωσιάζουν, αλλά δεν έχει άλλα πράγματα να πει. Παρόλα αυτά, είναι ένα απολαυστικό κινηματογραφικό σφηνάκι για κάθε φίλο των ζόμπι!

Tajeum Lament : ένας χήρος σώζει τη ζωή μιας γυναίκας που μοιάζει αφύσικα στην εκλείπουσα σύζυγό του. Η έλξη μεταξύ τους είναι αναπόφευκτη και η νυχτερινή τους συνάντηση θα του μείνει για πολλούς λόγους αξέχαστη… ίσως η πιο αδύναμη από τις 5 ιστορίες, δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω γιατί θα είναι spoiler.

RE-Membered : ένας άντρας που κρύβει ένα πτώμα στο καπώ του αυτοκινήτου του, ταξιδεύει μέσα στη νύχτα. Όμως, οι αφύσικοι θόρυβοι που βγαίνουν από την κρυψώνα, μαρτυρούν ότι ο δολοφονημένος έχει διαφορετική άποψη για τον προορισμό του ταξιδιού. Βασικά, θυμίζει διηγηματάκι του Stephen King. Αν και είναι κάτι που σαφέστατα όλοι πάνω κάτω έχουμε δει, εντούτοις δεν είναι καθόλου κακό και στέκεται μια χαρά όπως έχει.

Clowned : ο ήρωας δέχεται επίθεση και μια κακή δαγκωματιά από έναν απίστευτα κακό… κλόουν (!!!) που αρέσκεται στο να καταβροχθίζει παιδιά. Η πληγή κακοφορμίζει  και σύντομα μετατρέπεται και ο ίδιος σε ένα πλάσμα παρόμοιο με αυτό που τον δάγκωσε. Όμως, η εκδίκηση παραμένει στην καρδιά του… η μεγαλύτερη και πιο προσεγμένη από τις 5 ιστοριούλες αυτής της συλλογής και ίσως η πιο ενδιαφέρουσα, αν και σε σημεία η λεπτή ισορροπία μεταξύ τρομακτικού, μπλακ χιούμορ και απλώς αστείου κάπου χάνεται…  

Love Come Back : η πιο σύντομη από τις πέντε ιστορίες, βασικά περισσότερο σαν επίλογο της ταινίας το λες, παρά σαν αυτοτελή δουλειά. Πολύ στυλιζαρισμένο, με ωραίους διαλόγους, αλλά και το πιο προβλέψιμο από όλα.

Ρεζουμέ :
Όσοι αρέσκονται στα παλιά Tales From The Crypt και γενικώς σε αντίστοιχες συλλογές τρόμου, θα αγαλλιάσουν με το Scary or Die. Παρόλα αυτά, βασιλιάς στο είδος (και μια από τις πιο άρτιες και ολοκληρωμένες δουλειές του είδους που έγιναν ποτέ) είναι το προπέρσινο Trick r Treat, του οποίου κριτική θα βρεις επίσης στην καμαριέρα.

Πόσα πιάνει; 3 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: