Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

I Saw the Devil (πρωτότυπος τίτλος Akmareul boatda)


Μάστορας : Jee-woon Kim

Παίχτες :  Byung-hun Lee, Min-sik Choi and Gook-hwan Jeon
Με δυο λογάκια :
Ένας πολύ επικίνδυνος ψυχοπαθής, που σκοτώνει αδιάκριτα και με απίστευτα φρικαλέους και βίαιους τρόπους. Ένα από τα θύματά του, ήταν αρραβωνιασμένη με έναν μυστικό πράκτορα της αστυνομίας. Το σώμα της βρίσκεται διαμελισμένο. Ο αγαπημένος της αποφασίζει να κάνει τα πάντα για να καταδιώξει και να τιμωρήσει το φονιά, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει ένα τέρας ακόμα χειρότερο από τον δολοφόνο…



Αναλυτικότερα :
Ο μάστορας, Jee-woon Kim μαζί με τους ηθοποιούς Byung-hun Lee και Min-sik Choi απαρτίζουν μια τριάδα από τους πιο ταλαντούχους νέους ανθρώπους στο χώρο τους (και στη χώρα τους - Κορέα). Ο τύπος έχει επίσης σκηνοθετήσει τα επιτυχημένα «A Bittersweet Life» αλλά και το cult western The Good, the Bad, the Weird” που μάλιστα το είχαμε κάνει και κριτική στην καμαριέρα, κάμποσα χρόνια πιο πριν. Ο ένας εκ των πρωταγωνιστών, Min-sik is έγινε πασίγνωστος για την ερμηνεία του στο επίσης cult Oldboy”. Με άλλα λόγια, το “I Saw the Devil” έρχεται με πολλές περγαμηνές και τις δικαιώνει απόλυτα, καθώς πρόκειται για μια από τις πιο δυνατές ταινίες του είδους του.

πρόκειται για ένα δυνατό θρίλερ / ταινία εκδίκησης / torture porn με δύσπεπτες, σκληρές σκηνές όπου για πάνω από δυο ώρες ξετυλίγεται ένα ανελέητο κυνηγητό όπου μέχρι το τέλος του δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις ποιος είναι ο θύτης και ποιο το θύμα. Αλλά πέρα από τις αξιοσημείωτες σκηνές βίας, υπάρχει μια σκηνοθεσία απίστευτα άμεση και νευρική που ζωντανεύει σε απίστευτο βαθμό την κάθε σύγκρουση. Και ολοκληρώνεται από εξαιρετικές ερμηνείες, ειδικά στις φάσεις όπου οι πρωταγωνιστές υφίσταται συναισθηματικό κλονισμό και έρχονται αντιμέτωποι με τους δικούς τους δαίμονες. Η όμορφη φωτογραφία με τα ξεκάθαρα, σχεδόν βίαια στην χροιά τους χρώματα, δίνει ακόμη περισσότερη έμφαση και ζωντάνια στο νοσηρό κυνηγητό. 

Ρεζουμέ :
Τι άλλο να πούμε; Το “I Saw the Devil” είναι ένα δυνατό, καλοσκηνοθετημένο θρίλερ, με υποδειγματικές ερμηνείες, σενάριο, φωτογραφία. Είναι σαφέστατα μια από τις πιο ένοχα βίαιες κινηματογραφικές απολαύσεις που βγήκαν τα τελευταία χρόνια.

Πόσα πιάνει; 4 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: