Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

The Reef (Βαθιά Άγρια Νερά)


Μάστορας : Andrew Traucki
Παίχτες : Damian Walshe-Howling, Gyton Grantley & Adrienne Pickering
Πόσα πιάνει; 3,5 / 5
Με δυό λογάκια :
5 φίλοι έχουν ένα ατύχημα με το ταχύπλοό τους, το οποίο ανατρέπεται μετά από σύγκρουση σε ύφαλο. Το δυνατό ρεύμα το παρασύρει στα ανοιχτά. Έτσι, αναγκάζονται να κολυμπήσουν για την κοντινότερη ξηρά. Όμως δέχονται επίθεση από καρχαρία...

Αναλυτικότερα :
Άλλη μια ταινία με καρχαρία. Δηλαδή νησάφι πια. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο ελάττωμα του “The Reef” που όσο φιλότιμα κι αν προσπαθεί, εντούτοις δεν κατορθώνει να το ξεπεράσει ποτέ. Και είναι κρίμα, γιατί είναι ένα αξιοθαύμαστα καλοφτιαγμένο ταινιάκι, με ωραίες ερμηνείες, ατμόσφαιρα και τα σχετικά. Και το στοιχείο της αγωνίας είναι καλοδουλεμένο και κρατάει καλά μέχρι το τέλος του. Ωραίες ερμηνείες και χαρακτήρες, αληθινοί και μεστοί. Οι σκηνές με τους θανάτους των χαρακτήρων θα μπορούσανε να είναι κομματάκι πιο... graphic για να ταιριάζουν καλύτερα στα δικά μου γούστα, παρόλα αυτά εκτελούνται με αξιοπρέπεια και συνέπεια στο πνεύμα της ταινίας και σεβασμό στους αληθινούς χαρακτήρες (βασίζεται σε αληθινή ιστορία).

Αλλά, το'παμε. Πιο τετριμμένο δεν υπάρχει. Δηλαδή με τέτοια σκηνοθεσία, ερμηνείες και ατμόσφαιρα, αλλά με ΑΛΛΟ θεμα, θα μπορούσανε να είχανε γυρίσει παπάδες. Ίσως τελικά η κάθε γενιά σινεφίλ να χρειάζεται μια ταινία με καρχαρίες. Και το “The Reef” είναι αυτό ακριβώς. Το “Jaws” της γενιάς του. Αν δε βγάζεις σπυράκια στην προοπτική του να δεις άλλη μια ταινία με καρχαρία, τότε αξίζει να δεις αυτό το ταινιάκι. Είναι απλό, αυθεντικό (τουλάχιστον στο πνεύμα του), αργό και παλιομοδίτικο στο suspense. Όπως τα έφτιαχναν τότε. Σαλούδος.

1 σχόλιο:

tainiomania είπε...

ωραια ταινιουλα!!!βασισμενη σε αληθινα γεγονοτα!!!μια ταινια με αγωνια και προσπαθεια επιβιωσης!!αξιζει...