Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Upside Down (Ανάμεσα σε 2 κόσμους)


Μάστορας : Juan Diego Solanas
Παίχτες : Kirsten Dunst, Jim Sturgess & Agnieshka Wnorowska
Με δυο λογάκια :
Σε δυο κόσμους που υπάρχουν παράλληλα, ο ένας απέναντι από τον άλλον, με αντίστροφες βαρύτητες, η σχέσεις μεταξύ των κατοίκων τους είναι απόλυτο ταμπού. Η αγάπη όμως ενός ζευγαριού που ανήκει σε διαφορετικούς κόσμους, θα αλλάξει την ιστορία…


Αναλυτικότερα :
Επιτέλους ρε αδερφέ! Και κάτι πρωτότυπο, με έξυπνο σενάριο και πολλαπλές καλλιτεχνικές ευαισθησίες! Λοιπόν, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον φιλμικά, το 2013 μια χαρά μου μπήκε! Λοιπόν, το Upside Down είναι μια ολοκληρωμένη ταινία επιστημονικής φαντασίας. Παράλληλα, είναι ένα όμορφο love story, χωρίς μελούρες και ροζ ζουμιά. Και έχει απ’όλα τα καλά! Όμορφες ερμηνείες, πρωτότυπους, «γεμάτους» χαρακτήρες, ωραία επιστημονική φαντασία με πολλές εξυπνότατες λεπτομέρειες που ζωντανεύουν την ιστορία. Επιπλέον διαθέτει πανέμορφες εικόνες – σχεδόν κάθε πλάνο του είναι σαν ένα πανόραμα κάποιου κορυφαίου fantasy artist. Ωραία σκηνοθεσία (θα μπορούσε όμως και καλύτερα) και πολύ έξυπνη χρήση της φωτογραφίας.

Βασικά, είναι δύσκολο να πεις κάτι κακό για το Upside Down. Προσπαθώντας να γίνω ίσως υπερβολικά αυστηρός, θα έλεγα ότι το love story του είναι σε σημεία κάπως «στεγνό». Επιπλέον, κάποια πλάνα του θα ήταν πολύ καλύτερα αν δεν γινόταν τέτοια κατάχρηση εφέ υπολογιστή (ή έστω αν η ποιότητά τους ήταν ανώτερη) και έπαιζε λιγάκι περισσότερο «αληθινό» σκηνικό. Η ερμηνεία της Kirsten Dunst είναι σημαντικά «λιγότερη» σε σχέση με τον εξαιρετικό Jim Sturgess. Αλλά όλα αυτά είναι λεπτομέρειες. Αν θέλεις να απολαύσεις ένα ποιοτικό, όμορφο από όλες τις πλευρές, ευαίσθητο και έξυπνο συνάμα πακέτο φαντασίας, το Upside Down θα σε ικανοποιήσει πλήρως. 

Πόσα πιάνει; 3 ¾ / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: