Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Κάψε Εγκέφαλο : The Human Centipede – First Sequence


Μάστορας : Tom Six
Παίχτες : Dieter Laser, Ashley C. Williams & Ashlynn Yennie
Με δυο λογάκια :
ένας σαφέστατα τρελός επιστήμονας απαγάγει τρεις τυχαίους ξένους με σκοπό να τους... ενώσει, δημιουργώντας έτσι ένα νέο πλάσμα, μια ανθρώπινη... σαρανταποδαρούσα, απαρτιζόμενη από 3 άτομα ενωμένα μέσω των... γαστρεντερικών τους συστημάτων...


Αναλυτικότερα :
Εντάξει, τι να πει κανείς για μια ταινία που το αντικείμενό της είναι 3 άνθρωποι, χειρουργικά ενωμένοι μέσω του γαστρεντερικού τους; Και για όσους δεν κατάλαβαν, εννοώ ΣΤΟΜΑ με ΚΩΛΟ!!! Ίσως κάποιος θα μπορούσε να πει τι δουλειά έχω να βλέπω κάτι τέτοια, ερώτηση που μάλλον έχει δύσκολη απάντηση, η οποία ίσως και να είναι αντικείμενο ψυχανάλυσης. Πέραν τούτου, για τον κάθε μυημένο στο cult, ίσως το όλο concept να φαντάζει και ιδιαίτερα ενδιαφέρον! Δυστυχώς, παρά την όποια δυναμική του, το “Human Centipede” δεν προχωράει καθόλου πέραν των λίγων γραμμών με τις οποίες περιέγραψα την ταινία με δυο λογια. Κοινώς, οκ, ο τρελός χειρουργός, φτιάχνει τελικά αυτό το πλάσμα. Και μετά τίποτα. Βαρεμάρα. Τόση βαρεμάρα, που εις εκ των πρωταγωνιστών... αυτοκτονεί (μάλλον από τη βαρεμάρα) και άλλη μια πεθαίνει από... μόνη της! Τι απομένει; ο απίστευτα ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟΣ μπάρμπας που βάλανε να παίξει τον τρελό γιατρό (ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να βρουν καλύτερο για το ρόλο! Θυμίζει Udo Kier στα καλύτερά του!) και βασικά... τίποτε άλλο. Το όλο αποτέλεσμα θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια ερασιτεχνική ταινία που άντε να έπαιζε σε κανα cult φεστιβάλ και μετά να την ανεβάζαν – επίσημα – στο YouTube για να γουστάρει ο κόσμος.

Πλοκή από μινιμάλ έως... καθόλου, suspense και δράση μηδέν, μονάχα κάποιες αηδιαστικές σκηνές – και αυτές περισσότερο λόγω του τι υπονοούνε, παρά του τι όντως δείχνουν στον θεατή. Ίσως (και πάλι ΙΣΩΣ) κάποιοι πιο ψημένοι στο cult να βρούν κάποιες σκηνές διεστραμμένα διασκεδαστικές. Όπως της εισαγωγής, όπου ο ντόκτορ περιμένοντας για το επόμενο θύμα, αναπολεί το προηγούμενο πείραμά του (μια αντίστοιχη “σκυλίσια σαρανταποδαρούσα”) χαζεύοντας τις φωτογραφίες του (δηλαδή 3 σκυλιά, συρραμμένα στόμα με κώλο) και... βασικά την παίζει στο θέαμα αυτό. Άιντε, για να γίνω και υπερβολικά καλός, μπορείς, τέλος, να το δεις από οίκτο για τις καημένες τις κοπελίτσες που πρωταγωνιστούν και η μοίρα τους έλαχε να είναι επί μιάμιση και βάλε ώρα στα τέσσερα, γυμνές και να περιφέρονται σε πατώματα, έχοντας (μην το ξεχνάμε!) συρραμμένο στο στόμα της μιας στον κώλο της άλλης. Αυτά!

Σούζα τ΄ Αλουγάκι :
προφανώς κάποιοι που το είδαν τους άρεσε αρκετά, ώστε να γυριστεί και σίκουελ, με ακόμη περισσότερα άτομα συρραμμένα στόμα με κώλο. Ναι, κάποιοι εκεί έξω έχουν προφανώς λεφτά για πέταμα. Εγώ πάντως, δεν θα το δω!

Πόσα πιάνει; 2 / 5 

2 σχόλια:

Thanos S. είπε...

sapila . makriaaaaaaaaaaaaaaaaa.

ores ores ise iroas poy kataferneis na telioseis teties taineies, me tin koympara spiti kiolas

Seth είπε...

η κουμπάρα έλειπε! Είχε κατέβει για δουλειές και ήμουν σπίτι μόνος, είχα κοιμήσει τον πρόεδρο και δεν είχα τίποτα να κάνω. Πάντως, θεωρείται cult για αυτό και είχα υπόψη να το δω. που να ξερα...