Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ghost Rider : Spirit of Vengeance (Ghost Rider : Το Πνεύμα της Εκδίκησης)


Μάστορας : Mark Neveldine, Brian Taylor
Παίχτες : Nicolas Cage, Ciarán Hinds & Idris Elba


Με δυο λογάκια :
Ο Ghost Rider έχει απομονωθεί από τον υπόλοιπο κόσμο, προσπαθώντας να τα βρει με τον εαυτό του και να ελέγξει τον δαίμονα που κρύβεται μέσα του. όμως, τα σχέδια του Διαβόλου δεν σταματούν ποτέ και ο καβαλάρης θα πρέπει να πάρει ξανά τους δρόμους για να σώσει την ψυχή ενός παιδιού που αν πέσει στα χέρια των δυνάμεων του κακού, θα γίνει ο φορέας των δυνάμεων του σκότους επί γης.

Αναλυτικότερα :
Ξεχάστε ότι ξέρατε από το παλιό Ghost Rider, γιατί πολύ απλά αυτή η ταινία δεν έχει καμία σχέση με το πρωτότυπο. Και αυτό θα έλεγα ότι είναι καλό πράμα! Επιπλέον, οφείλω να προειδοποιήσω : αν περιμένετε να δείτε ένα «σοβαρό» υβρίδιο μεταφυσικού θρίλερ και περιπέτειας, πολύ απλά θα μείνετε με την όρεξη. Το καινούριο Ghost Rider είναι ένα ρόλλερ κόουστερ διασκέδασης και χαβαλέ, χρησιμοποιώντας καταπληκτικά γραφικά, καμμένο χιούμορ, ψυδεδέλεια και τόνους αυτοσαρκασμού με μοναδικό σκοπό και μόνο να ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙ. Βασικά, αν σας άρεσαν τα “Crank” με τον Jason Statham, θα γουστάρετε και αυτόν εδώ τον Ghost Rider. Αν όχι, καλύτερα να το αποφύγετε. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι είναι αμφότερα σκηνοθετημένα από το ίδιο δίδυμο και η τρελή τους «ματιά» είναι παραπάνω από έκδηλη!

Κουκουρούκου σενάριο με κάποια επιμέρους καλά στοιχεία που όμως δεν τα εκμεταλλεύονται ποτέ επαρκώς. Ερμηνείες «γειά σας», με χειρότερη αυτή του Nicolas Cage που όπως πάντα το παρακάνει, γίνεται δραματικός σε σημείο υπερβολής (αλλά παρόλα αυτά, αυτό το στυλ παραδόξως ταιριάζει στο γενικότερο feeling της ταινίας!) Μουσικάρες που  ξεκουφαίνουν, εξωφρενικές (για κάποιους εξοργιστικές!) σκηνές δράσης και γκαγκς που ενίοτε παραπέμπουν σε φαρσοκωμωδία (περίμενε να δεις τον Ghost Rider να ρίχνει ένα… κατούρημα και μου λες μετά!) Βασικά, τα ‘παμε. Αν περιμένεις να δεις κάτι σοβαροφανές ή βαρυσήμαντο, έχασες. Αν θες απλά να διασκεδάσεις πίνοντας τη μπύρα σου και κάνοντας τα ηχεία της τηλεόρασης να ιδρώσουν, καλώς όρισες!

Πόσα πιάνει; 2,5 / 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: