Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

American Reunion


Μάστορας : Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg
Παίχτες : Jason Biggs, Alyson Hannigan & Seann William Scott
Με δυο λογάκια :
Οι Jim, Michelle, Stifler και οι φίλοι τους ξαναβρίσκονται στο East Great Falls, Michigan για το πολυαναμενόμενο reunion των παλιών συμμαθητών του Λυκείου.


Αναλυτικότερα :
Το Χόλυγουντ σκοτώνει τα παιδιά του με τα sequels. Και τα τελευταία «American Pie» απλά ήταν αρπαχτές για να βγάλουν οι παραγωγοί γρήγορα και εύκολα φράγκα. Βλέποντας το τρέιλερ, εντυπωσιάστηκα που κατόρθωσαν μετά από τόσα χρόνια να ξαναμαζέψουν όλη τη συμμορία, κρατώντας το ρόστερ της αυθεντικής ταινίας σχεδόν ατόφιο. Αλλά πέραν τούτου, δεν είχα άλλες προσδοκίες. Ας έχει χάρη βασικά το καλοκαίρι και ο καύσωνας που σχεδόν μου επιβάλλουν μια ελαφρότητα που υπό άλλες συνθήκες ίσως να την ξανασκεφτόμουνα. Έτσι, το dvd του «American Reunion» χόρεψε στη φαγάνα του
Playstation… και μου χάρισε ένα εξαιρετικό απόγευμα, όμορφες, δροσερές καλοκαιρινές εικόνες και το γέλιο που δεν είχα ρίξει εδώ και πολύ καιρό σε ταινία!

Είτε το πιστέψεις είτε όχι, το American Reunion είναι τόσο καλό όσο – σχεδόν – το ορίτζιναλ! Δυο ώρες (και κάτι ψιλά) υποδειγματικής σεξοκωμωδίας στα πρότυπα που χτίστηκαν τη 10ετία του ’80 με διαμάντια του είδους όπως τα «Porkys» και η «Εκδίκηση των Νέρντς!» η παλιά ομάδα λειτουργεί μια χαρά – αν και οι θηλυκές παρουσίες είναι απίστευτα πιο γερασμένες σε σχέση με τους άντρες ηθοποιούς – οι όποιες νέες προσθήκες μια χαρά την κάνουν τη δουλειά τους και δυνάμεις του παρασκηνίου μπαίνουν πρώτη φορά στο προσκήνιο και κάνουν θαύματα – πχ ο ανεκδιήγητος μπαμπάς του Jim! Κατά τα άλλα, το «Reunion» διασκεδάζει αβασάνιστα, αγόγγυστα και κυρίως απενοχοποιημένα παίζοντας με τη νοσταλγία, υπέροχες καλοκαιρινές σκηνές, μουσική δυνατή και κεφάτη και ξεκαρδιστικές καφρίλες. Όπως τότε!

Πόσα πιάνει; 4 / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: