Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

RED


Εναλλακτικός Τίτλος : ΚΑΠΗ στα όπλα!
Μάστορας : Robert Schwentke
Παίχτες : Bruce Willis, Hellen Mirren, John Malcovich, Morgan Freeman
Πόσα πιάνει; για το είδος του 4 / 5
Με δυό λογάκια :
Συνταξιούχοι πράκτορες της CIA δολοφονούνται εν ψυχρώ στα σπίτια τους χωρίς προφανή λόγο. Μια ομάδα από επιζώντες βετεράνους θα προσπαθήσει να διελευκάνει την υπόθεση... και να περάσει μια περιπέτεια άνευ προηγουμένου στην πορεία!

Αναλυτικότερα :
Μερικές ταινίες, απλά δε μπορούν με τίποτα να πέσουν έξω. Όταν έχεις τους ηθοποιούς, το στυλ, τον τρόπο ρε αδερφέ, απλά... τελείωσε, το'χεις! ΤΕΡΑΣΤΙΑ ονόματα παρελαύνουν στην οθόνη σου και τσαλακώνουν απολαυστικά τον εαυτό τους (θεός ο Malcovich!) αλλά και το βαρύτιμο παρελθόν τους, για να δώσουν μια κατά βάση οικογενειακή περιπέτεια / κωμωδία και μάλιστα από τις καλύτερες του είδους! Το πόσο εύκολα αυτοί οι μεγάλοι ηθοποιοί μπορούν να κάνουν τη μετάβαση από το τύπου βαρύ και κουλτουρέ του παρελθόντος στον ατόφιο χαβαλέ του “RED”, είναι κάτι που δε θα σταματήσει να σου προκαλεί θαυμασμό καθόλη τη διάρκεια της ταινίας. Πράγμα που αποδεικνύει περίτρανα ότι αν είσαι αληθινά μεγάλος, είσαι και ακομπλεξάριστος. Περνάς καλά με αυτό που ξέρεις να κάνεις καλά και γράφεις εκεί που δεν πιάνει μελάνι τίτλους, oscar και διακρίσεις. Εφόσον τα έχεις ήδη κατακτήσει, παύουν να έχουν αξία για σένα και απλά... πας για άλλα!

“RED” σημαίνει “Retired Extremely Dangerous” και πραγματικά δε θα υπήρχε καλύτερος τίτλος για την ταινία. Δεν θα πω πολλά για την πλοκή, έτσι και αλλιώς το σενάριο είναι ψιλοκουκουρούκου, απλά θα πω ότι έτσι και γουστάρεις να δεις μια κωμική περιπέτεια με τοπ ερμηνείες, σκηνοθεσία, φωτογραφία, ατάκες, διαλόγους (και μικρές στιγμές απίστευτα καμμένου χιούμορ και τον πλέον cult καμμένο χαρακτήρα – John Malcovich – που έχεις δει τα τελευταία χρόνια) κλπ, απλά μη τη χάσεις. Το “RED” είναι φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη, από τα καλύτερα υλικά και από τους πιο μερακλήδες μάστορες. Και στο είδος του – και όχι μόνο! - απλά τα σπάει.

1 σχόλιο:

Thanos S. είπε...

I liked it too :D :D :D ! A question though, where is the Vyzia Koloi category? Hahahahaha