Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Alien Manual part #2 : The Predator

Ακολουθεί το δεύτερο και τελευταίο κομμάτι του Alien Manual, αυτό που αφορά τον φοβερό και τρομερό Predator και περιλαμβάνει και στατιστικές για όλα τα όπλα του. θα ψαξω να βρω τι άλλο έχει επιβιώσει από εκείνο το άρθρο (βασικά, ήταν κανόνες ώστε να μετατρέψεις το d20 παιχνίδι σου έτσι ώστε να παίξεις παιχνίδια τύπου Alien vs Predator) όπως και τα επιπλέον skills και feats που είχα γράψει τότε και φυσικά θα τα ανεβάσω κι αυτά. Για την ώρα, απλά απολαύστε τον Predator!

Υ.Γ. το ερωτηματικό δίπλα στην τιμή του CR είναι επειδή βασικά ο Predator είναι τόσο δύσκολος όσο ο Dungeon Master θέλει να είναι. Στατιστικά, λόγω HD και δε συμμαζεύεται, είναι γύρω στο 14. Λόγω του εξοπλισμού του ανεβαίνει στο 16. Αλλά πιστεύω ότι η δυσκολία του είναι άμεση συνάρτηση του πώς θα τον χειριστεί ο κάθε DM. Και όπως να έχει, ο Predator είναι ένα τέρας που δεν προορίζεται για να το νικήσουν οι παίκτες, απλά να επιβιώσουν από αυτό...


The Predator
Monstrous Humanoid

Hit dice

10d8+40 (90 hp)

Initiative

+4 (dex)

Speed

30 ft.

Armor class

18 ( +4 dex.+4 armor)

Attacks

Wristblades or Staff +14/+9/+4 or ranged attack +12/+7

Damage

Wristblades 2d10+6, Staff 2d6+6

Face/reach

5 by 5 ft./5 ft

Special attacks

See below

Special qualities

none

Saves

For. +4 Ref.+5 Will +4

Abilities

Str.22 Dex.18 Con.18 Int.10 Wis.10 Cha.7

Skills

Spot+6(+10 with helmet on) hide+6 jump+30, climb+10

Feats

Weapon proficiency for his equipment

CR

16?

Sanity loss

1/1d6 or 1d4/1d10 when viewed without the Helmet



Jump
O predator έχει την ικανότητα να εκτελεί τεράστια άλματα. Έχει ένα +20 inherent bonus στα jump checks.

Phosphorescent Blood
To αίμα του predator είναι μια ζωηρά φωσφορίζουσα ουσία. Φαίνεται πολύ εύκολα, ιδιαίτερα στο σκοτάδι, και μπορεί να προδώσει τη θέση και την πορεία ενός πληγωμένου predator.

Predatory Equipment

Helmet
Το κράνος του Predator του παρέχει low light vision, night vision, dark vision, thermal vision ανάλογα με το φίλτρο όρασης που θα επιλέξει. Όπως και να έχει, φορώντας το κράνος του, το wisdom του αυξάνεται κατά +8 και τα αντίστοιχα spot& search skills αυξάνονται κατά +4, επιπρόσθετα με τα υπόλοιπα οφέλη που αποκτά από τον κάθε ένα τύπο όρασης. Η εναλλαγή του φίλτρου όρασης είναι free action για τον predator

The Cloaking Device
η cloaking device παρέχει στον predator 9/10 cover συμπεριλαμβανομένων των σχετικών bonus. Ακόμα και στα ανοιχτά, χωρίς ενεργή προσπάθεια του Predator να κρυφτεί και ανάλογα με την απόσταση, θα χρειαστεί ένα search roll DC 15 για να εντοπιστεί. Η Ραδιενεργός σκόνη καταστρέφει μόνιμα την Cloaking Device. Οτιδήποτε «κολλήσει» στο σώμα του Predator, του στερεί το πλεονέκτημά της. Το νερό προκαλεί το ίδιο αποτέλεσμα αλλά προσωρινά (για 1d6 γύρους).

Regeneration Salve
Η πανοπλία του Predator σε ειδικές θήκες που εντοπίζονται στα χέρια περιέχει άλατα και άλλες κρυσταλλικές ουσίες που με την ανάμειξη και την ανάφλεξή τους με ειδικά εργαλεία που επίσης έχει στην κατοχή του, δημιουργούν ένα ειδικό διάλειμμα που με την ένεσή του στο σώμα του Predator, ανανεώνει 40 χαμένους πόντους ζωής. Η προετοιμασία και η εφαρμογή του διαλύματος αυτού απαιτεί 20 γύρους καθώς και ένα ασφαλές σημείο απόκρυψης, καθώς η διαδικασία είναι εξαιρετικά επίπονη για τον Predator ο οποίος άθελά του αντιδρά με ένα τρομερό ουρλιαχτό που προδίδει τη θέση του, αλλά και αποθαρρύνει σε σημαντικό βαθμό τους παίκτες. Sanity loss 0/1d4

Detonator
Όταν ο Predator πέσει στα χέρια των αντιπάλων του και όλες του οι πιθανότητες να δραπετεύσει εξαντληθούν, ενεργοποιεί αυτή τη συσκευή που βρίσκεται στον αριστερό του καρπό. Είναι μια βόμβα προγραμματισμένη να εκραγεί σε διάστημα 5 γύρων και προκαλεί μια δυνατή έκρηξη που καταστρέφει οτιδήποτε σε ακτίνα 40 ποδιών. 10d6 damage, reflex save DC 15 for half. Έτσι αποκλείεται το ενδεχόμενο να πέσει ο εξοπλισμός του στα χέρια εχθρών, αλλά εξασφαλίζεται και η αξιοπρέπεια του σώματός του από τη βεβήλωση. Τα περίεργα σύμβολα στη συσκευή που μετρούν το χρόνο που απομένει για την έκρηξη, αλλά και ο διαπεραστικός ήχος που εκπέμπει με τη λειτουργία της, θα πρέπει να είναι αρκετά για να προειδοποιήσουν τους παίκτες...

Predatory Weapons
Όλα τα όπλα του Predator αποτελούνται από ένα άγνωστο στα γήινα δεδομένα μέταλλο, ελαφρύ και τελείως άθραυστο. Τα περισσότερα είναι σταθερά προσαρμοσμένα στο σώμα του ή στη στολή του, μηδενίζοντας το ενδεχόμενο να αφοπλιστεί.

Staff
Πτυσσόμενο, προσαρμοσμένο σε μια θήκη στον δεξιό μηρό της στολής του. Περίπου το 1 πόδι σε μήκος όταν είναι διπλωμένο, φτάνει μέχρι τα 10 πόδια.

Throwing Blade
Μια θήκη στον αριστερό του καρπό περιέχει μια πανάλαφρη κυκλική (θυμίζει CD στο σχήμα) λεπίδα που την πετά προς τους αντιπάλους του με το δεξί του χέρι και επιστρέφει σε αυτόν σαν boomerang.

Trapping Net
Μια άλλη συσκευή που έχει ο predator στην κατοχή του και μοιάζει ελαφρά με κάποιο είδος εξωγήινου πιστολιού είναι ουσιαστικά η θήκη ενός ελαφρού αλλά πολύ ανθεκτικού διχτυού που εκτοξεύεται με δύναμη και παγιδεύει τα θύματά του. Λειτουργεί με τους κανόνες που ισχύουν για το throwing net όπως αναλύονται στο αντίστοιχο κεφάλαιο του Player’s Handbook.

Shoulder Cannon
Πάνω από τον δεξιό του ώμο, ένα κανόνι που υπακούει στις νοητικές εντολές του Predator μέσω του κράνους του. Εκτοξεύει ένα πολύ καταστροφικό βλήμα, χρησιμοποιεί όμως ένα λέιζερ στόχαστρο, που γίνεται εύκολα αντιληπτό από τους αντιπάλους του.

Weapon type

Damage

Critical

Action

Capacity

Loading

Range

Rate

Throwing Blades

2d10

X3

n/a

1

n/a

60 ft.

standard

Shoulder Cannon

4d6

X3

n/a

20

n/a

30 ft.

Full round

Wristblade

2d6

X3

slashing

1

N/A

5 ft.

Full Round

Staff

2d10

X3

Piercing

N/A

N/A

10ft

N/A


2 σχόλια:

Thanos S. είπε...

ooooooook yparxoun kai pio paloukia telika ap to alien xaxaxaxaxa

Seth είπε...

Μην ξεχνάς ότι τότε που είχε γραφτεί το άρθρο δεν είχαν βγει ακόμα τα Alien vs Predator 1 & 2. Οπότε τότε ο Predator θεωρούταν ότι ήταν σκάλες πιο ντούκης από τα άλιεν τα οποία είχαν σαν όπλο το stealth και τους τεράστιους αριθμούς τους.