Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Ο Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων αποτελεί παρελθόν

αντιγράφω ακριβώς το άρθρο όπως είναι από το http://www.infokids.gr και δεν σχολιάζω. Αυτό το αφήνω σε εσάς... 


Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου των Εργαζομένων ΟΕΔΒ. ΔΕΝ θα την αναμεταδόσει κάνενα ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό κ.λπ.)


ΔΕΝ θα κάνουν καμιά ανάλυση για τις επιπτώσεις.

ΔΕΝ θα φτιάξουν πάνελ συζητήσεων.

Η ΠΑΙΔΕΙΑ (και όταν λέμε ΠΑΙΔΕΙΑ πάντα εννοείται η ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ) ΔΕΝ συγκινεί τους «σωτήρες της χώρας».

Ο Ο.Ε.Δ.Β. Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων αποτελεί παρελθόν, καταργείται οριστικά.
Μετά από 75 χρόνια η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής «πετάει μακριά», γιατί κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν έχει θέση στην σύγχρονη μνημονιακή εκπαίδευση. Η μόρφωση θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά. Το μέλλον είναι μόνο το «ηλεκτρονικό βιβλίο» και οι «διαδραστικοί πίνακες».
Οι εργαζόμενοι στον Ο.Ε.Δ.Β. που όλα αυτά τα χρόνια εξέδωσαν και διένειμαν τρία (3) δισεκατομμύρια βιβλία σε εκατομμύρια μαθητές, αποχωρούν περήφανοι για την συμβολή τους στην Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, για την διαχείριση του δημόσιου χρήματος (μέσο κόστος κάθε βιβλίου 0,70 ?), για την απουσία διαφθοράς και διαπλοκής τους, για το ότι κατόρθωσαν να περισώσουν από τον ιδιωτικό φορέα, στην ιστορία των σχολικών βιβλίων, δέκα πέντε χιλιάδες (15.000) πρωτότυπα έργα ζωγραφικής που κοσμούσαν κάποτε τα σχολικά βιβλία (Τσαρούχης, Γκίκας, Γραμματικόπουλος, Τάσος κ.λ.π.), και τριάντα χιλιάδες (30.000) βιβλία, πολλά σπάνιων εκδόσεων, που αποτελούν πλέον περιουσία του ΥΠΔΒΜΘ και υπάρχει ιστορική ευθύνη στην πολιτική ηγεσία να τα διαφυλάξει και να τα αξιοποιήσει.
Οι εργαζόμενοι αποχωρούν με πίκρα και ανησυχία. Ζήσανε την φετινή χρονιά, την χειρότερη από ιδρύσεως του Ο.Ε.Δ.Β., που τα βιβλία στάλθηκαν με τεράστια καθυστέρηση, που τα λάθη και οι παραλείψεις των ιθυνόντων στοίχησαν εκατομμύρια στους Έλληνες πολίτες, προάγγελος των όσων πρόκειται να επακολουθήσουν τον φετινό Σεπτέμβριο που εκτιμούμε ότι θα είναι πολύ χειρότερος από κάθε πλευρά.
Οι εργαζόμενοι αποχαιρετούν ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, ευχαριστώντας τους για την πολύχρονη συνεργσία και υπόσχονται να συνεχίσουν τον αγώνα για μία ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ στην υπηρεσία του ελληνικού λαού. Η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής, ελπίζει να μην ξεχασθεί και ονειρεύεται την μέρα που σε μία Ελλάδα ελεύθερη και απαλλαγμένη από δανειστές-επιτηρητές-τροϊκανούς, θα ξανακληθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της για την αληθινή δημόσια εκπαίδευση των μαθητών.


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Μάκης Λυκόπουλος Σταύρος Ευσταθόπουλος

2 σχόλια:

Thanos S. είπε...

Καμμενο "Ο Διευθυντης ειναι βλακας" :P

Seth είπε...

ΟΛΑ τα παιδιά στο δημοτικό κάναμε κάποια στιγμή αυτά τα καμμένα αστειάκια! αλλά πλέον τα παιδάκια του μνημονίου μαθαίνουν μόνο για το συνωστισμό των Ελλήνων στη Σμύρνη από μούφα - τζαμπανταν e-learning κάποιου μεγαλοεργολάβου (αυτουνού που έδωσε την καλύτερη μίζα) και φωτοτυπίες κερασμένες από την Άνγκελα Μέρκελ...