Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Drive



Μάστορας :
Παίχτες : Ryan Gosling,
Με δυο λογάκια :
Ο «οδηγός» είναι κασκαντέρ την ημέρα και το βράδυ μεταμορφώνεται στο πιο αξιόπιστο τιμόνι του υπόκοσμου. Όταν γνωρίζει και ερωτεύεται μια κοπέλα, πιστεύει ότι ήρθε η στιγμή για αυτόν να αλλάξει σελίδα. Όμως, κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο εύκολο. Ο σύζυγος της αγαπημένης του αποφυλακίζεται, μα χρωστάει πολλά στον τοπικό μαφιόζο. Ο «οδηγός» αποφασίζει να τον βοηθήσει σε μια δουλειά που θα συμβάλλει στο να απαλλάξει τον ίδιο, τη γυναίκα και το παιδί τους. Όμως τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν και σύντομα η κατάσταση ξεφεύγει εκτός ελέγχου…


Αναλυτικότερα :
Κράτα αυτές τις κουβεντούλες : ο Ryan Gosling είναι το μεγαλύτερο ταλέντο της γενιάς του. Και αν δεν τον φάει το αλκοόλ η πρέζα ή τα ψυχοφάρμακα, θα γίνει πολύ μεγάλο όνομα στο μέλλον. Εδώ το αποδεικνύει περίτρανα για άλλη μια φορά σε ένα καταπληκτικό ύμνο στη γοητεία της νύχτας και του υπόκοσμου. Η ταινία ξεκινάει σαν ένα παραμυθώδες ηχόχρωμα, μοναδικά σαγηνευτικό στην παρακμή του, μετατρέπεται σε ιστορία αγάπης (μην τρομάζεις – δεν έχει σορόπια) και καταλήγει σαν μια απίστευτη δίνη εκδίκησης με σκηνές που θα σε κάνουν να σου φύγει η μαγκιά. Και όλα αυτά τα ετερόκλητα μέρη του δένουν τόσο αρμονικά μεταξύ τους που απλά δεν καταλαβαίνεις καν τη διαφορά στη μετάβαση και απλώς ταξιδεύεις στα υπέροχα παστέλ χρώματα της φωτογραφίας, στην υπνωτιστική ΥΠΕΡΟΧΗ μουσική και στην one man show ερμηνεία του Ryan Gosling, που αν και μιλάει ελάχιστα και ομολογουμένως δεν μαθαίνεις σχεδόν τίποτα για αυτόν, εντούτοις νιώθεις προς το τέλος τον χαρακτήρα του «οδηγού» σαν δικό σου άνθρωπο.

Μη το σκέφτεσαι καν. Το “Drive” είναι ένα best of των καλύτερων σκηνών παρακμής και υποκόσμου, επιπέδου «Taxi Driver», αλλά μεθυσμένο με LSD και οτιδήποτε άλλο παραισθησιογόνο από αυτά που σε κάνουν να τα βλέπεις όλα πολύχρωμα και να ακούς ψυχεδελικές μουσικές! Πρωτότυπο, καλοφτιαγμένο, ταξιδιάρικο. Βουρ στον πατσά!

Πόσα πιάνει; 4 / 5 και λίγα του βάζω 

Δεν υπάρχουν σχόλια: