Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Bubba Ho-Tep (2002)

Μάστορας : Don Coscarelli
Παίχτες : Bruce Campbell, Ossie Davis & Ella Joyce
Με δυο Λογάκια : 
Ο Elvis ζει, δεν πέθανε ποτέ. Βρίσκεται σε ένα πεταμένο γηροκομείο στο Τέξας, έχει όγκο στο πουλί και καλύτερός του φίλος είναι ένας νέγρος, ψυχωτικός που πιστεύει ότι είναι ο πρόεδρος... Κέννεντυ! Στην ιστορία μπλέκεται μια αρχαία Αιγυπτιακή μούμια που τρέφεται από τις ψυχές των υπερήλικων ένοικων του γηροκομείου. Ο Έλβις και ο Κέννεντυ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν το γηροκομείο και... τον κόσμο!!!


Αναλυτικότερα : 
Όχι, δεν διαβάσατε λάθος. Αυτό το θεότρελο σενάριο (βασισμένο στην ομώνυμη πολυβραβευμένη νουβέλα) έχει γίνει όντως ταινία, από έναν διάσημο cult σκηνοθέτη ταινιών φαντασίας και τρόμου που μας έχει δώσει μεταξύ άλλων και την τετραλογία "Phantasm". Και τι ταινία!!! Μιλάμε για ένα πραγματικό cult διαμάντι που όποιος ισχυρίζεται ότι γουστάρει εναλλακτικό σινεμά, απλά δεν δικαιολογείται να μην το έχει δει. Απολαυστικότατος ο Bruce Campbell, εδώ κυριολεκτικά αγνώριστος, δίνει ρεσιτάλ στον καλύτερο ερμηνευτικά ρόλο της καριέρας του. Απίστευτες φάτσες, σκηνικά, ιδέες και καταστάσεις, εμβληματικοί διάλογοι και ατάκες, φιλοσοφία, γέλιο, αλλά και συγκίνηση μαζί, όλα αυτά συνθέτουν μια πραγματικά διαχρονική ταινία. 


Είναι τρομερά λίγο και περιοριστικό να δώσεις οποιονδήποτε μονολεκτικό ορισμό, ή να φορέσεις μια genre ταμπέλα στο "Bubba Ho-Tep". Είναι b-movie τρόμου, κωμωδία, buddy movie και τόσα άλλα. Το αποτέλεσμα είναι προϊόν απίστευτης ευφυίας, πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή του, "καταδικασμένο" να ψυχαγωγεί ψαγμένους θεατές κάθε γενιάς. Τρανή απόδειξη ότι ακόμα και η πιο "φεύγα" ιδέα, όταν υλοποιηθεί από τα σωστά άτομα και όταν το ταλέντο και το μεράκι περισσεύει, μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα αξιομνημόνευτο και γοητευτικότατο αποτέλεσμα. Ανεκτίμητο!

Πόσα Πιάνει; fuckin' priceless!!! Για τους τύπους και μόνο, θα φανώ αυστηρός μαζί του, δίνοντάς του μόλις 4,5 / 5...



Δεν υπάρχουν σχόλια: