Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Devil


Εναλλακτικός Τίτλος : Στο ασανσέρ που συναντιόμαστε... σε πήρε και σε σήκωσε!
Μάστορας : John Erick Dowdle
Παίχτες : Chris Messina, Caroline Dhavernas, Bokeem Woodbine
Πόσα πιάνει; 4 / 5
Με δυό λογάκια :
Μια χούφτα νοματαίοι βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα σε ένα ασανσέρ. Όμως, ανάμεσά τους τυγχάνει να είναι και ο ... εξαποδώ μεταμφιεσμένος και ξεκινά να ξακληρίζει τον καθένα μεθοδικά, αργά και βασανιστικά. Είναι αυτό που λέμε να μη σου τύχει το κακό συναπάντημα...

Αναλυτικότερα :
Ναι, όμως! Το “Devil” παρά τις low budget καταβολές του και την... κακή φήμη που πέφτει πάνω του από το όνομα του M. Night Shiamalan, παρόλα αυτά τα σπάει! Πλάκα πλάκα, είναι απίστευτο το μέγεθος της απογοήτευσης που έχει ταΐσει στον κοσμάκη ο Shiamalan – που εδώ είναι παραγωγός και γενικά ηθύνων νους και γενικός γαμάτος της ταινίας. Το φιλμάκι παίχτηκε στην Αμερική σε άδειες αίθουσες και αν δεν υπήρχαν τα sites στο ίντερνετ με τα θετικότατα reviews τους, ακόμα θα το ψάχναμε στον πάτο του καλαθιού με τις προσφορές των dvd clubs.

Τι άλλο να πω; Απλά δε μπορώ να αντισταθώ σε μια καλή ιδέα που παρά τις περιορισμένες δυνατότητες της παραγωγής, καταφέρνει να προσφέρει θέαμα πλούσιο και ουσιώδες, όταν άλλες... χαβαλοταινίες τύπου “Iron Man 2” των δεν ξέρω κι εγώ πόσων εκατομμυρίων δολαρίων, απλά παραμένουν... χαβαλοταινίες. Η ποιότητα, η σπιρτάδα και η πρωτοτυπία και είναι αθάνατα πράματα, τέλος. Και το “Devil” διαποτίζεται από όλες αυτές τις αρετές και με το παραπάνω. Και με έκανε να νιώσω ξανά εκείνο το συναίσθημα που είχα και σαν πιτσιρικάς όταν έβλεπα τα πρώτα μου θρίλερ στην τηλεόραση, το αλησμόνητο “Ο Αλφρεντ Χίτσκοκ παρουσιάζει” της ΕΡΤ, τα καλά επεισόδια των “Creepshow” “Twilight Zone” και άλλων τέτοιων παρεμφερών και αγαπημένων σειρών. Και αν και το φινάλε του προσωπικά θα το προτιμούσα κομματάκι πιο... ζοφερό, εντούτοις δε μπορώ παρά να σας το συστήσω ανεπιφύλακτα! Ναι, όμως!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: