Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Κάψε Εγκέφαλο σε 3 Βήματα


Η diethnis kamariera υποβάλει στη δοκιμασία του χρόνου, για τα μάτια σας μόνο, τρια cult αριστουργήματα του καιρού τους. Αναλύουμε, δοκιμάζουμε και μετράμε το πόσο αυτά τα εργάκια φτούρησαν με τα χρόνια. Φορτώστε το ναργιλέ με τον αγαπημένο σας καπνό, βγάλτε τα ξύδια από το ντουλάπι και διώξτε τις γυναίκες από το σπίτι. Ήρθε η ώρα της cult καφροπροβολής. Δείτε αυτό το άρθρο και σαν ένα γρήγορο, αλλά καθόλου πρόχειρο οδηγό για το πώς να εξολοθρεύσετε όσο το δυνατόν περισσότερα εγκεφαλικά κύτταρα σε μόλις δυόμιση ώρες.

Βήμα Ι - Mondo Weirdo – A Trip to Paranoia Paradise
Διάρκεια – 55 λεπτά και πολλά του είναι
Η εισαγωγή από μόνη της είναι υπερπαραγωγή – μια μαύρη οθόνη. Μια βραχνή φωνή αφηγείται σε σπασμένα Αγγλικά το στόρυ – μια 15χρονη κοπέλα πάει σε μια συναυλία και εκεί βλέπει δυο κοπέλες να λεσβιάζουν. Για κάποιον άγνωστο λόγο, τρώει τόσο κόλλημα και πολιτισμικό σοκ, που κυριολεκτικά βαράει μπυέλα. Επί πόσες ημέρες δε μπορεί να φάει, να κοιμηθεί, να επικοινωνήσει σε λογικό πλαίσιο με τον κόσμο γύρω της. Όταν τα πράγματα δείχνουν να έχουν φτάσει στο απροχώρητο και η επιστήμη έχει σηκώσει τα πόδια ψηλά, επέρχεται το θαύμα. Η κοπέλα πάει σε μια άλλη συναυλία και εκεί ξανασυναντά το lesbo ζευγάρι. Αποφασίζει να κάνει έρωτα μαζί τους και από τότε και ύστερα της περνάνε τα ψυχοτραυματικά της, η ακμή και οι αιμορροϊδες της. Μάλιστα. Εγώ δηλαδή που τόσα χρόνια σέρνομαι σε συναυλίες γιατί πέφτω μόνο πάνω σε μπάκουρους και στον Καλαγκιά?

Στην ταινία ΔΕΝ θα δείτε όλα τα παραπάνω. Αυτό που διαδραματίζεται στην οθόνη σου είναι η οπτικοποίηση σε φιλμ των όσων συναίβεναν στο μυαλό της κοπέλας, όσο είχε πάθε τον ψυχολογικό ντουβρουτζά. Από όλα τα καλά έχει ο μπαξές. Ομοφυλοφυλικό σεξ (αντρικό και γυναικείο) Κανονικό σεξ. Σεξ do it your self. Στοματικό σεξ. Σεξ με παρτούζες, με αίματα, με εμετό. Κάπου σκάει μύτη στο άκυρο η Elizabeth Bathory, κάτι ξυράφια και μια κομμένη μαλαπέρδα.

Όλα αυτά σερβίρονται σε μια ασπρόμαυρη ταινία με κόκκους, σχεδόν βουβή (εκτός από την εισαγωγή και κάτι ακατάληπτα Γαλλικά που ακούγονται πριν από ένα παρτούζωμα) παράξενη μουσική που παίζει ασταμάτητα σε ΟΛΗ τη διάρκεια της ταινίας και σου σφυροκοπάει τα μηνίγγκια. Προκάλεσε αίσθηση την εποχή που παίχττηκε (1989) και θεωρείται ασύλληπτο cult αριστούργημα.

Ετημυγορία – ίσως για την εποχή της να ήταν όντως προχώ. Όμως σήμερα, ακόμα και οι πιο “ακραίες” σκηνές της δεν προκαλούν τόσο, κάθε μέρα βλέπουμε και ακούμε χειρότερα στις ειδήσεις. Χώρια που πλέον αξύροστο θάμνο δε συναντάς ούτε σε hardcore συντρόφισσα του ΚΚΕ, πόσο μάλλον σε σαδομαζοβιτσιόζα dominatrix.

http://rapidshare.com/files/121103644/MW_www.surrealmoviez.info.part1.rar
http://rapidshare.com/files/121099409/MW_www.surrealmoviez.info.part2.rar
http://rapidshare.com/files/121093681/MW_www.surrealmoviez.info.part3.rar
http://rapidshare.com/files/121084502/MW_www.surrealmoviez.info.part4.rar
http://rapidshare.com/files/121077758/MW_www.surrealmoviez.info.part5.rar
http://rapidshare.com/files/121067962/MW_www.surrealmoviez.info.part6.rar
http://rapidshare.com/files/121043693/MW_www.surrealmoviez.info.part7.rar
http://rapidshare.com/files/121041234/MW_www.surrealmoviez.info.part8.rar

Βήμα ΙΙ - Bad Karma
Διάρκεια – 35 λεπτά
Ό,τι και να πεις για αυτό το αριστούργημα είναι λίγο. Μεταφερόμαστε σε ένα barbeque party ενός Αμερικανού κάγκουρα και των φίλων του. Χτυπάει το κουδούνι, ανοίγει η μάνα του και βλέπει 2 Ινδουιστές κομπλέ, με ξυρισμένη καράφλα, περίεργα κοτσιδάκια και πλαστική παντόφλα. Μοιράζουν φυλλάδια. Όταν η άμοιρη μάνα αρνείται να πάρει φυλλάδιο, αυτοί (οι Ινδουιστές) μεταμορφώνονται σε απαίσια μεταλλαγμένα εξωγήινο – ζομπο – τέρατο - something και τους τρώνε όλους!!!

Μαθαίνουμε ότι θέλουν να θυσιάσουν αθώες ψυχές για να αναστήσουν το Θεό τους. Που μοιάζει με τεράστιος πράσινος pacman. Στο τέλος πλακώνουν από το πουθενά κάτι βλάχοι (!!!) με machine guns και περίστροφα. Ποιοί βλάχοι? Καλέ οι ίδιοι που σκότωσαν τα τέρατα 100 χρόνια πριν (!!!) που είχαν προσπαθήσει να εφαρμόσουν ξανά το ίδιο σχέδιο.

Πανικός στο ίσιωμα. Με κομμένα μέλη, αποκριάτικες μάσκες, πυροτεχνήματα, στρακαστρούκες, δερμάτινα S&M αξεσουάρ. Αδερφές και παλικάρια έγιναν μαλλιά κουβάρια. Καθαρά ερασιτεχνική – φοιτητική προσπάθεια (στα credits τέλους μαθαίνουμε ότι αποτελεί την εργασία κάποιων εκ των φυντανίων που παίζουν εκεί μέσα, για τη σχολή τους) Όμως το κέφι και το μεράκι της δε θα το βρεις ούτε σε 10 υπερπαραγωγές μαζεμένες. Εδώ και κάμποσο καιρό συζητιέται να το κάνουνε remake. Δεν περιγράφω άλλο.

http://rapidshare.com/files/122347133/bad_karma_by_jasonx.part1.rar
http://rapidshare.com/files/122353401/bad_karma_by_jasonx.part2.rar
http://rapidshare.com/files/122359638/bad_karma_by_jasonx.part3.rar
http://rapidshare.com/files/122361291/bad_karma_by_jasonx.part4.rar
Password: fandagos

Βήμα ΙΙΙ - Tetsuo – The Iron Man
Διάρκεια – κάτι λιγότερο από μια ώρα
Γάμησέ τα. Ο Tetsuo έχει πρόβλημα. Μεταμορφώνεται σταδιακά και παρά τη θέλησή του σε μηχανικό άνθρωπο. Στο άκυρο, καλώδια φυτρώνουν από το πρόσωπό του, γρανάζια από την κοιλιά του, βίδες, σωλήνες και κάθε λογής εξαρτήματα από τα χέρια και τα πόδια του. Η μαλαπέρδα του μετατρέπεται σε τρυπάνι με λεπίδες και λιανίζει τη γυναίκα του. Σύρματα βγαίνουν από τα μαλλιά του, χαρακώνουν το δέρμα του. Η “μηχανοποίησή” του απλώνεται χαοτικά, άναρχα, σαν καρκίνος στο σώμα του.

Υπονοείται ότι βρίσκεται σε κάποιου είδους διαμάχη με έναν δεύτερο εαυτό, μια τρέλα που έχει τη μορφή ενός μικροσκοπικού ανθρώπου που βρίσκεται φυλακισμένος σε μια φυλακή από παλιοσίδερα, μέσα στο κεφάλι του. Ο συμβολισμός είναι δικός σας, για να τον ερμηνεύσετε όπως αγαπάτε. Αυτός ο δεύτερος άνθρωπος είναι που προκαλεί τη μετατροπή σε μηχάνημα και ο κακομοίρης ο Tetsuo προσπαθεί να τον καταπνίξει, να τον κάνει να σωπάσει. Αλλά μάταια. Στο τέλος βγαίνει στην επιφάνεια, αποκτά δικό του σώμα και συγκρούονται με τον ήρωά μας. Επακολουθεί ο χαμός. Το τέλος της σύγκρουσης και της ταινίας τους βρίσκει ενωμένους μαζί, σε μια μάζα από μηχανισμούς, μεταμορφώνονται σε ένα τεράστιο, παράλογο ρομποτικό τέρας με ερπύστριες (!!!) και δυο κεφάλια. Αυτό του Tetsuo & αυτό του άλλου. Κατανοούν ότι δε γίνεται να καταστρέψουν ο ένας τον άλλον, γιατί ήταν εξ αρχής το ίδιο πρόσωπο. Συμφιλιώνονται και αποφασίζουν να βγουν εκεί έξω, να μεταδώσουν την αρρώστια τους, να καταστρέψουν τον κόσμο, γιατί “θα έχει πλάκα”

Θέατρο του παραλόγου. Ασπρόμαυρο, σχεδόν βουβό. Θυμίζει περισσότερο manga, παρά κανονικό φιλμ. Με το που προβλήθηκε λατρεύτηκε, μισήθηκε, θρονιάστηκε σαν avant – garde masterpiece. Κυκλοφορεί και το έγχρωμο remake του από τον ίδιο σκηνοθέτη, Tetsuo II – Body Hammer. Ή θα το αγαπήσεις, ή θα το σιχαθείς. Εδώ δεν υπάρχει μέση λύση, δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Πάντως ότι και αν κάνεις, μη το δεις με τη γυναίκα σου. Θα σε χωρίσει. Και πολύ καλά θα σου κάνει, τέτοιος μαλάκας που είσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: