Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Fright Night (Νύχτα Τρόμου)


Μάστορας : Craig Gillespie
Παίχτες : Anton Yelchin, Colin Farrell & David Tennant
Με δυο λογάκια :
Σε αυτό το remake του κλασικού, ομώνυμου θρίλερ του 1985, ο έφηβος Charley Brewster (Yelchin) υποπτεύεται ότι ο καινούριος τους γείτονας Jerry Dandrige (Farrell) είναι ένας βρικόλακας και μάλιστα υπεύθυνος για πολλές από τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις στη γειτονιά. Μη βρίσκοντας βοήθεια από πουθενά, καθώς κανένας δεν τον πιστεύει, μένει μόνος του και με απρόσμενο σύμμαχο τον Peter Vincent (Tennant), έναν αυτοαποκαλούμενο μάγο και παρουσιαστή show αποκρυφισμού στο Las Vegas, αποφασίζουν να βγάλουν από τη μέση τον βρικόλακα…

Αναλυτικότερα :
ΛΑΤΡΕΥΩ το αυθεντικό Fright Night!!! Είναι μια από τις ταινίες που κυριολεκτικά σημάδεψαν την παιδική μου ηλικία! Χωρίς πλάκα τώρα, αν αγάπησες έστω μια φορά κάποιο θριλεράκι, αξίζει να βρεις αυτό το διαμαντάκι και να απολαύσεις όχι μόνο τον ιδανικό συνδυασμό fun και τρόμου, αλλά και ένα πολύ νοσταλγικό ταξίδι σε όλα όσα μας έκαναν να αγαπήσουμε την 10ετία του ‘80!! Και, αν μη τι άλλο, εφόσον σαφώς κατώτερες ταινίες έχουν αναβιώσει στις μέρες μας, γιατί όχι και το Fright Night; Άσε που πλέον, στην παράξενη εποχή που ζούμε, όπου μελαγχολικά ερωτοχτυπημένα βαμπίρια με στρασάκια στο στήθος κάνουν τα πλήθη να παραληρούν, μην πω ότι και πολύ αργήσανε να φτιάξουν το νέο Fright Night! Όχι τίποτε άλλο, αλλά να μαθαίνει η νέα γενιά πώς είναι οι ΑΛΗΘΙΝΟΙ βρικόλακες που δεν έχουν καμία σχέση με τα αρσενικά… ταμπόν, που τα πόστερ τους κρεμάνε πλέον τα κοριτσάκια στους τοίχους τους!

Εντάξει, ξέρω ότι τώρα κάποιοι από εσάς περιμένετε να αρχίσω το τροπάριο του νοσταλγού και του κολλημένου με το παρελθόν… ε, λοιπόν, δεν ξέρετε καθόλου καλά ούτε εμένα, ούτε και την Καμαριέρα μου!!! (τρανό παράδειγμα οι αντιδράσεις σας στο review μου του καινούριου CONAN) ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ αν η ταινία αυτή είναι κατώτερη / όχι τόσο καλή / όχι πιστή ακριβώς στο «λατρεμένο» πρωτότυπο! Όχι φίλε μου, με αυτό το Fright Night θέλω να διασκεδάσω, να σκιαχτώ, να γελάσω. Όπως τότε. ΤΕΛΟΣ! Τα καταφέρνει σε αυτό το θέμα το καινούριο Fright Night; ΝΑΙ ΟΜΩΣ!!! Καρφώνει τον στόχο του πιο δυνατά και από αποφυλακισμένο βαρυποινίτη σε ένα λαχταριστό ζευγάρι λευκά, ζουμερά κωλομέρια!!! Ο Farrell ζωγραφίζει σε ένα ρόλο που του έρχεται γάντι και όλοι γενικά οι πρωταγωνιστές βρίσκονται σε πολλή φόρμα και τρελά κέφια! (εξαίρεση ο lead character, o Yelchin. Είναι πολύ ξενέρωτος για αυτή την ταινία) Το αυτό παίζει και με την σκηνοθεσία, τη φωτογραφία και το απίθανο soundtrack (το έχω κατεβάσει ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ για ατέλειωτες Ravenloft βραδιές!) Όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα ενός υποδειγματικού reimagining που σέβεται τις ρίζες του, αλλά και κοιτάει θαρραλέα μπροστά.

Ρεζουμέ :
Βάλε κάθε ενδοιασμό και αμφιβολία στην πάντα! Το Fright Night είναι φιλμικά η πιο απολαυστική ενοχή του 2011, μετά το «Piranha 3d»!!!

Σούζα τ΄ Αλουγάκι :
Όλα τα λεφτά για τον σπαρταριστό διάλογο όπου οι 2 φίλοι ξεκατινιάζουν το Twilight! “Μαλάκα, ξεκόλλα! Αυτός δεν είναι ερωτευμένος, ούτε έχει κατάθλιψη. Αυτός ο καριόλης είναι ο καρχαρίας από το Jaws!!!”

Πόσα πιάνει; 4 / 5 ακατέβατα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: