Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Bad Teacher (Άτακτη Καθηγήτρια)


Μάστορας : Jake Kasdan
Παίχτες : Cameron Diaz, Jason Segel & Justin Timberlake
Με δυο λογάκια :
Όταν ο αρραβώνας της Elizabeth Halsey με τον πλούσιο μνηστήρα της διαλύεται, εκείνη αναγκάζεται να επιστρέψει στην εργασία της που είχε σκοπό να παρατήσει : δασκάλα δημοτικού. Παρεμπιπτόντως, απεχθάνεται τη δουλειά της και είναι μια ταμπέλα, φριχτή δασκάλα, αλλά βλέπει την όλη φάση σαν ενδιάμεσο στάδιο για να πραγματοποιήσει το μεγάλο σχέδιό της προκειμένου να προσελκύσει τον επόμενο πλούσιο μνηστήρα : την προσθετική στήθους!!! Μέχρι τότε όμως, θα πρέπει να ανεχτεί τα παιδιά, τους συναδέλφους της και το να… ξυπνάει για τη δουλειά!!! Σύντομα γνωρίζει τον πλούσιο, αλλά φλώρο, Scott, ταυτόχρονα φλερτάρεται από τον φτωχό αλλά αλάνι γυμναστή, Russell και επιπλέον… βάζει στο μάτι το χρηματικό έπαθλο για την υψηλότερη επίδοση μαθητή στην πολιτεία! Μεταξύ όλων αυτών, θα συμβούν συναρπαστικές και ξεκαρδιστικές καταστάσεις…

Αναλυτικότερα :
Μόνο και μόνο επειδή παίζει η Cameron Diaz μου είναι αρκετός λόγος για να χάσω μιάμιση ώρα από τη ζωή μου! Τη λατρεύω αυτή την ξανθιά!!! Βασικά, παίζει να είναι και η αγαπημένη μου ξανθιά όλων των εποχών, από τότε που την είδα έφηβος σε εκείνο το υπέροχο χορευτικό με τον Jim Carrey στη «ΜΑΣΚΑ» και έκτοτε με στοίχειωσε για μια ζωή!!! Και αν μη τι άλλο, η Cameron με αποζημίωσε για το χρόνο μου. Όχι μόνο επειδή αυτή η ταινία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της, όχι μόνο επειδή έχει την πιο απίστευτη σκηνή car wash που έγινε ποτέ (για αυτή και μόνο αξίζει να δεις το Bad Teacher!) αλλά κυρίως επειδή αυτή η ταινιούλα είναι όντως καλή!

Τεχνικά, τη λες αισθηματική κωμωδία, αν και απέχει (ΕΥΤΥΧΩΣ!!!) πολύ από τα κλισέ και τις νόρμες του είδους! Με γνήσιο χαβαλέ, καφρίλα ακόμα περισσότερη από το αρκετά καλό «Friends With Benefits», σύγχρονο, νεανικό, γκαζωμένο χιούμορ, βασικά δεν λείπει σχεδόν τίποτα από το Bad Teacher! Εντάξει, στάνταρ στο τέλος όλες αυτές οι ταινίες μοιραία ξεχειλώνουν… αλλά ακόμα και εδώ, το Bad Teacher παρεκκλίνει και αντί να ξενερώνει (όπως όλες οι ταινίες του είδους) και να γίνεται γλυκανάλατο μέχρι αηδίας, απλά τελειώνει πολύ απότομα, σχεδόν στο πόδι. Πράγμα, που προσωπικά το θεωρώ προτιμότερο παρά να φάω στη μάπα άλλο ένα ροζ μυρωδάτο σύννεφο προγεστερόνης! Και στο κάτω κάτω, μέχρι να σε ξενερώσει με το φινάλε του, έχεις περάσει μια χαρά και σε τελική ανάλυση αυτό είναι που μετράει.

Ρεζουμέ :
Διασκέδασα πολύ! Αν το Bad Teacher ήταν χριστουγεννιάτικη ταινία, θα ήταν το θεϊκό «Bad Santa»! Ναι, είναι τόσο καλό!

Πόσα πιάνει; 3,5 / 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: