Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Nechthor's Epilogue

Nechthor of Diamond Lake

O Nechthor παρέλαβε μια πόλη κατεστραμμένη και χρεωκοπημένη. Χρειάστηκαν μήνες ολόκληροι προκειμένου να επιδιορθωθούν οι πλέον εκτεταμένες ζημιές. Για τα επόμενα χρόνια, η μειονεκτική θέση του Alhaster το καθιστούσε ευάλωτο σε κάθε πιθανό εχθρό : πειρατές, ληστές και κακόβουλοι γείτονες εποφθαλμιούσαν το μοναδικό λιμάνι του βορρά και το διεκδίκησαν άπληστα και αδυσώπητα. Για πάνω από μια δεκαετία, ο Nechthor κυβέρνησε σαν ηγεμόνας του Alhaster. Και ήταν χρόνια δύσκολα και ταραγμένα. Οι έννοιες της διακυβέρνησης και οι ευθύνες της ηγεσίας ήταν βάρη πρωτόγνωρα και ενίοτε αφόρητα. Συχνά ξέφευγε σε διάφορες περιπέτειες και επιδιώξεις, αφήνοντας τη διακυβέρνηση του έθνους στους πιστότερους των υποτακτικών του, με τη δικαιολογία ότι αναζητούσε χρήματα και ισχυρούς συμμάχους για το βασίλειό του. Και όντως, οι περιπέτειες και οι συναναστροφές του με πλάσματα και λειτουργούς του σκότους, απέφεραν δύναμη και πολλά υλικά αγαθά στον ίδιο και στο Alhaster. Όμως ταυτόχρονα βύθιζαν την ψυχή του ολοένα και περισσότερο στο κακό, στην παράνοια, στις τύψεις και τους προσωπικούς του δαίμονες...

Σύντομα, το Alhaster επανέκτησε τη δόξα που είχε κατά τη διάρκεια της πρώτης εποχής της βασιλείας του Zeech, και σε λίγα μόλις χρόνια την ξεπέρασε κατά πολύ. Και έφτασε η εποχή που ο στρατός του Alhaster – ο στρατός του Hextor – με τον Nechthor πάντα επικεφαλή βάδισε αγέρωχος και περήφανος, σκορπώντας τον πόλεμο και την καταστροφή των άπιστων, στις γειτονικές χώρες, με τις επιμέρους κατακτήσεις να πολλαπλασιάζουν την επικράτειά του και την σφαίρα επιρροής του Θεού του Πολέμου...

... όμως, ο Nechthor, όσο κι αν προσπάθησε, ποτέ δεν κατάφερε να απαλλαχτεί από τις τύψεις του, ούτε και γλίτωσε από την μοίρα που προέβλεψε για αυτόν το τελευταίο, προφητικό όραμα του Hieroneous : πέθανε στο απώγειο της δόξας του, φυλακισμένος σε ένα κελί στα σκλαβοπάζαρα της αυτοκρατορίας του Iuz, μετά την μάχη με τον γέροντα - διάβολο του Βορρά.

... αλλά αυτό, κάθε άλλο παρά το τέλος της ιστορίας του ΔΕΝ ήταν...

Y.Γ. Το υπέροχο σκίτσο του Nechthor φτιάχτηκε από το Γιάννη Ρουμπούλια

3 σχόλια:

Thanos S. είπε...

A big dream is finally over..

A big chapter of my life is over..

A big THANK YOU to our sophisticated Dungeon Master..

A big round of applause for his work and our team..

Iuz vs Nechthor , dream matchup!

Πάντως αγχώθηκα λιγάκι... χμ... must think of my comeback plan!

And finally... Never Say Never!

Κλείνοντας θα ήθελα να πω 2 σχόλια αναφορικά με τη διάρκεια της περιπέτειάς μας, και την κρίση των pen& paper roleplaying games σήμερα.

"It does not matter how slowly you go so long as you do not stop." (Confucius)

"Everything has its beauty but not everyone sees it." (Confucius)

Till next time

Seth είπε...

Ένα όνειρο ζωής. Το είπα σε σας και το ξαναλέω δημοσια : αν μετά το Age of Worms καταφέρω να τελειώσω και τα Savage Tide & Shackled city adventure path, τα παπούτσια μου σαν DM τα κρεμάω! Δεν θα υπάρχει πλέον κάτι τόσο μεγάλο και καλό για να σκηνοθετήσω!

Εκτός κι αν μέχρι τότε θα έχω αρχίσει να φτιάχνω τα δικά μου! Τότε, θα κάνω μια εξαίρεση!

...soldiers never die... they only fade away...

Seth είπε...

α, και το match Nechthor VS Iuz δεν πρόκαμε να τελειώσει! A new challenger crashed it και ο Iuz είχε το πλεόνασμα της σοφίας να την κοπανήσει εγκαίρως και την πάτησε ο Nechthor. Από ποιόν ρωτάτε; μμμ... βλέπε "No rest for the Wicked". 'Nuff Said!

Οπότε, τεχνικά, το match όσο κράτησε ήταν ισοπαλία...