Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Koelas' Epilogue

Koelas, Windwalker

Η κληρονομιά των Wind Dukes βρήκε στον Koelas τον επόμενο κηδεμόνα και φρουρό της. Μετά από ένα σύντομο διάστημα παραμονής στον τόπο της γέννησής του, ανάμεσα στην οικογένεια και τους αγαπημένους του ανθρώπους, ανακάλυψε ότι ήταν πλέον ένας τελείως διαφορετικός άνθρωπος σε σχέση με τον Koelas που μόλις λίγους μήνες πριν είχε αναχωρήσει για να παρευρεθεί σε έναν ανούσιο εορτασμό για τη βασιλεία του Zeech. Δε μπορούσε πια να ζήσει όπως παλιά. Περιστοιχιζόταν από όλα όσα πολέμησε και μάτωσε για να υπερασπίσει. Όμως, μέρα με τη μέρα συνειδητοποιούσε ολοένα και περισσότερο ότι του ήταν αδύνατο να προσαρμοστεί στη ζωή ενός ευγενή. Τις καταστάσεις και τα πρόσωπα που του έδιναν μέχρι πρότινος χαρά, τα αντιλαμβανόταν σαν θολές, ξεθωριασμένες εντυπώσεις. Πλέον, η αίσθηση και το καθήκον της κληρονομιάς των Vaati, ήταν το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα που επικρατούσε στη σκέψη του. Είχε αντικρίσει κατάματα το πρόσωπο του πεπρωμένου του και πλέον δεν υπήρχε γυρισμός.

Έτσι, μια χειμωνιάτικη νύχτα που οι άνεμοι του Redhand λυσσομανούσαν και του ψιθύριζαν ιστορίες και μυστικά από αιώνες ξεχασμένα, κάλεσε για μια ακόμη φορά το γεράκι, τον μοναδικό αληθινό του φίλο, και μετατρέποντάς το σε άρμα των ανέμων, έφυγε και δεν κοίταξε πίσω του ποτέ ξανά. Στα επόμενα χρόνια, αναζήτησε όλα τα μνημεία και τα κρυμμένα artifact που άφησαν πίσω τους οι Wind Dukes, κληρονομιά στον κόσμο που θυσιάστηκαν για να προστατέψουν. Βρήκε τα πάντα στη θέση τους και σε κατάσταση αναμονής, απλώς περιμένοντας να ζωντανέψουν ξανά από το χέρι ενός εκλεκτού.

Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, ενεργοποιώντας τα ένα ένα. Τελικά ανακάλυψε ότι το κάθε μνημείο των Wind Dukes σηματοδοτούσε ένα κομβικό σημείο απ'όπου περνούσε η ζωτική ενέργεια του πλανήτη και από εκεί διαχέονταν στην επιφάνεια και το εσωτερικό του. Επαναλειτουργώντας τους μυστικούς μηχανισμούς, ένωσε όλα τα κομβικά σημεία μαζί σε ένα ζωντανό ενεργειακό δίκτυο που θα προστάτευε από εδώ και στο εξής τον κόσμο. Και όταν τελείωσε από τη σφαίρα του Oerth, ταξίδεψε και σε άλλους κόσμους και πεδία ύπαρξης, γιατί η αυτοκρατορία των Vaati επεκτεινόταν σε όλο το πλάτος του great wheel, και παντού υπήρχαν εγκατελειμμένα και ξεχασμένα τα μνημεία της κληρονομιάς τους. Έτσι, γεννήθηκε ο θρύλος του πρώτου planar ranger στην ιστορία του σύμπαντος...

2 σχόλια:

Thanos S. είπε...

Να πω την αλήθεια περίμενα ότι θ αναφέρεις και κάτι για το afterlife του Κόελας αλλά φυσικά αυτό δεν τελείωσε ακόμα (όπως και για όλους άλλωστε). Αλλά μ άρεσε πολύ η "σκηνή" με το άρμα.

Seth είπε...

ήθελα σε ΟΛΟΥΣ ο επίλογος να αφήνει άπειρες δυνατότητες περιπετειών που ευτυχώς ή δυστυχώς θα τις ζήσετε ο καθένας στο μυαλό του από εδώ και στο εξής... εκτός κι αν φιλοτιμιθώ να στρωθώ στη δουλειά και να σας κάνω όλους βιβλία.

μμμ... δεν είναι κακή ιδέα...

φαντάζομαι την πορεία του Koelas σαν τριλογία διήγημάτων με τίτλο "The WindWalker Chronicles" part 1, 2 & 3...