Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Boy Eats Girl, Wilderness, Vicky, Christina, Barcelona

Boy Eats Girl

Ιρλανδική συμμετοχή σε ένα “βαρεμένο” πάντρεμα εφηβικής ρομαντικής κωμωδίας, σάτυρας και... ζόμπι!!! Ένας νεαρός προσπαθεί να “ρίξει” την κοπέλα των ονείρων του, πράμα δύσκολο αφού τυγχάνει να είναι χρόνια καλύτεροι φίλοι. Στην προσπάθειά του, κατά λάθος πεθαίνει (!!!) και η συντηρητής αρχαιοτήτων μητέρα του τον επαναφέρει στη ζωή χρησιμοποιώντας μια τελετουργία βουντού από ένα αρχαίο βιβλίο που “δανείστηκε” από την εκκλησία στην οποία δουλεύει! Σαν αποτέλεσμα ο ήρωάς μας αποκτά ένα ιδιαίτερα χλωμό δέρμα, ανύπαρκτους καρδιακούς ρυθμούς, μηδενική αιματική κυκλοφορία (ακόμα και εκεί... κάτω!) και μια ακόρεστη δίψα για σάρκα. Επακολουθεί ο χαμός.

Με πολύ μαύρο χιούμορ, έξυπνα σουρεάλ καταστάσεις και αρκετά απενοχοποιημένο attitude ώστε να κάνουν χαβαλέ με την καταγωγή τους (- How does it make you feel, being Irish? - Suicidal!?!) αυτοί εδώ οι βαρεμένοι Ιρλανδοί φτιάχνουν ένα μικρό διαμαντάκι – κλώνο του BrainDead. Γιούργια σενάριο, απολαυστικά στερεότυποι χαρακτήρες καιι σκηνές ανθολογίας (απίστευτο έπος η σκηνή με το τρακτέρ!!!)

Υγιής καφρίλα, φτιαγμένη με μεράκι και αγνά υλικά, σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή του παππού (Peter Jackson) Σας τη συνηστούμε ανεπιφύλακτα.

Wilderness

Το φιλμάκι αυτό μας μεταφέρει σε μια Βρετανική φυλακή ανηλίκων. Το παλικαράκι που οι τσαμπουκάδες της παρέας κακοποιούν ψυχολογικά αυτοκτονεί and the shit hits the fan. Το ξέχεσμα και η κατακραυγή ξεκινά από τη διοίκηση και καταλήγει στους ίδιους τους κρατούμενους που σαν παραδειγματική τιμωρία μεταφέρονται σε μια έρημη νησίδα για καψώνι τύπου χειμερινή διαβίωση. Όμως σύντομα κάποιος αρχίζει να σκοτώνει με αποτρόπαιες μεθόδους τα “μπουμπούκια” και ακολουθώντας ψυχρή υπολογιστική λογική και φιλοσοφία κυνηγού στο μακελειό που προκαλεί. Τρεχάτε ποδαράκια μου, να μη σας χέσει ο κώλος μου.

Βρετανικό στιβαρό – εγγύηση έργο, στην παράδοση του The Outpost & Dog Soldiers. Δυνατό θρίλερ με αγωνία, απίστευτες σκηνές και αληθινό, σοβαρό, δυνατό σενάριο, θα ζεστάνει τις νύχτες σας και θα στολίσει με απολαυστικά ρήγη τη ραχοκοκκαλιά σας. Πιο καλό και από παλιό κρασί.

Vicky, Christina, Barcelona

Λατρεύτηκε, βραβεύτηκε, επαινήθηκε παγκοσμίως. Προσωπικά, ποτέ μου δε συμπάθησα τον Woody Allen, ούτε τις ταινίες του (εδώ υπογράφει σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή) Ούτε και αυτό το εργάκι με κάνει να αλλάξω γνώμη για το άτομό του. Ασφαλώς και η παρουσία της Scarlet Johanson στην οθόνη αποτελεί από μόνη της απόλαυση αντρική και λόγο για να δεις αυτό το έργο. Ναι, η Penelope Cruise εδώ είναι θεά, δίνει την ερμηνεία της ζωής της και κατορθώνει όχι απλά να υποσκελίσει, αλλά και να σβήσει τη Scarlet από το χάρτη.

Αλλά αυτό το φιλμάκι που τόσο υμνήθηκε από τους κριτικούς και που τόσο προωθήθηκε, είναι σε τελική ανάλυση ένα βαρετό έργο, με καταστάσεις τελείως εκτός πραγματικότητας και γεμάτο με διαλόγους που ουδέποτε δε θα χρησιμοποιούσες στην καθημερινή σου ζωή. Προσπεράστε άφοβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: