Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

The Onion Movie, Stardust, HairSpray

The Onion Movie

Ταινία – χάος που σατυρίζει τα χαζά και τα κακώς κείμενα της Αμερικής. Για να μπείτε καλύτερα στο κλίμα, Onion είναι το όνομα ενός φανταστικού ειδησεοδραφικού καναλιού στην Αμερικανική τηλεόραση και όσα (πολλά) μας προσφέρει η ταινία δίνονται με σφήνες – σπονδυλωτές φάσεις υπό τη μορφή ρεπορτάζ, έκτακτων ανακοινωθέντων και διαφημήσεων που παρεμβάλλονται στο πρόγραμμά του.

Όλα αυτά τα δένει ένας κοινός ιστορικός άξονας που έχει να κάνει με τη διαφορά των απόψεων ανάμεσα στον βετεράνο παρουσιαστή που θέλει το δελτίο να συνεχίσει σε πιο κλασικά πρότυπα, και στους νεους – κωλόπαιδα – golden boys μετόχους που έχουν το πάνω χέρι και θέλουν να του το κάνουν το δελτίο του ανθρώπου σαν τις ειδήσεις του Star και βάλε. Τέσπα, η ιστοριούλα αυτή υπάρχει μόνο και μόνο για να στηρίξει τους πραγματικούς αστέρες της ταινίας που είναι τα θεικά μίνι στιγμιότυπα που σου έρχονται από το πουθενά. Ο Stephen – θεός! - Seagal στο φανταστικό trailer της νέας ταινίας του, The CockPuncher!!! Μια μικρή – αστέρι – που σατυρίζει κοριτσάκια τύπου Britney Spears με τον πλέον έξυπνο και πιπεράτο τρόπο. Όλα τα λεφτά για τα τραγούδια της ταινίας!!! Τι άλλο να πρωτοπεριγράψεις? Ακόμα γελάω με αυτό το έπος! Οι οπαδοί της ταινίας υποστηρίζουν ότι “τα λέει” καλύτερα και από τον Borat. Δε συμφωνώ, αλλά από την άλλη, δε μπορώ και να αμφισβητήσω την αξία που κρύβει μέσα του αυτό το ταινιάκι, που είναι σάτυρα στα καλύτερά της. Γούσταρα. Και θα γουστάρετε και εσείς.

Stardust

Υπέροχο παραμύθι του Neil Gaiman (ναι, είναι αυτός που έχει γράψει το The Sandman) Μακρυά από τη γνωστή “μαυρίλα” και μελαγχολία που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία του έργου του που τον έκανε γνωστό. Ίσως μάλιστα για πρώτη φορά να εμφανίζεται τόσο αισιόδοξος.

Για να μην τα πολυλογούμε, το Stardust είναι ένα πανέμορφο παραμύθι που όσο περνά η ώρα γίνεται ολοένα και καλύτερο. Ένα πολύχρωμο ταξίδι σε ένα φανταστικό κόσμο και μια ιστορία αγάπης που περνά από τα χίλια σουρεαλιστικά κύματα για να ανθίσει. Κάθε πλάνο της θα μπορούσε να είναι ζωγραφικός πίνακας. Κάθε νέα κατάσταση και μια αποκάλυψη που δεν έχεις ξαναδει ποτέ φιλμαρισμένη.

Υπέροχη η Michelle Pfeipher, ίσως ο πιο όμορφος άνθρωπος εν ζωή. Άκρως διασκεδαστικός ο De Niro. Το νεαρό ζευγάρι των πρωταγωνιστών φαντάζει λίγο μουδιασμένο, αλλά τελικά καταφέρνουν και “τα λένε” Το ταινιάκι ξεκινά λίγο αδέξια. Μη ξενερώσετε, καμία σχέση, αλλάζει τελείως το σκηνικό μετά. Ανειροπαρμένοι όλης της επικράτειας, μη το χάσετε.

Hairspray

Πολύ ευχάριστη έκπληξη αυτό το ταινιάκι. Χαζοκωμωδιούλα με μια γερή δόση musical. Αλλά το λέει η καρδούλα του. Ωραίο ποιοτικό χιούμορ. Απίστευτη αποκάλυψη ο John Travolta, αποδυκνείει ότι παρά τις όποιες κακές επιλογές που έκανε στην καριέρα του, κρύβει μέσα του ένα μεγάλο ηθοποιό. Δείτε το με την κοπέλα σας και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: