Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Εκπαιδεύοντας τη Νέα Γενιά – Endgame

Το Campaign μας τέλειωσε με ένα πλέον απολαυστικό και εντυπωσιακό τρόπο. Πετώντας στον ουρανό (υπό την επήρρεια fly spells) πάνω από το χωριό τους, οι 4 ήρωες (Redgar human fighter 6th, Tordek dwarf fighter 6th, Mialee elf wizard 6th, Meepo kobold rogue 5th) αντιμετώπισαν και νίκησαν τον νεκραναστημένο κόκκινο δράκο Ashardalon που απειλούσε να καταστρέψει τα πάτρια εδάφη τους.

Η ιστορία μας πρακτικά ήταν 5 κλασικές Dungeons & Dragons περιπέτειες – Wrath of the Minotaur (του Jeff Grubb από το fast play της 2nd Edition) The Sunless Citadel, The Forge of Fury, Haunting of the Black Isle και τέλος To Find the Dragon's Lair (οι 2 τελευταίες είναι παρμένες από ένα starter box set της δεύτερης έκδοσης, το πρώτο μου αγορασμένο D & D προιόν) δεμένες με μια χαλαρή σεναριακή πλοκή δικής μου επινόησης. Η ιστορία είχε πως στη διάρκεια των περιπετειών τους, οι 4 ήρωες αντιμετωπίζουν – χωρίς να το γνωρίζουν αρχικά – τους minions μιας αίρεσης που σκόπευε να επαναφέρει τη λατρεία του Ashardalon, ενός θρυλικού κόκκινου δράκου που βασίλευε στην περιοχή πριν από εκατοντάδες χρόνια. Ηγέτης της αίρεσης ήταν ο βρυκόλακας Gulthias και υπαρχηγοί του ο μάγος – μινώταυρος Alaxus και ο κακός μάγος Belak (τις “φτιαγμένες” στατιστικές των οποίων σας έδωσα σε παλίοτερο post)

Η δράση άρχισε να κλιμακώνεται όταν ο Gulthias παγίδευσε τους χαρακτήρες στο Black Isle προκειμένου να δώσει χρόνο στους υποτακτικούς του να προωθήσουν τα σχέδιά του. Στο τέλος όλα τα κομμάτια του παζλ μπήκαν στη θέση τους με τους ήρωες να αντιμετωπίζουν (ξανά) τις συνδυασμένες δυνάμεις των Belak & Alaxus, λίγο πριν σκοτώσουν τον Ashardalon, ενώ το χωριό τους φλέγεται, ο κόσμος από κάτω να τρέχει πανικόβλητος και οι ταξότες της φρουράς να ρίχνουν και αυτοί βέλη στον κακό δράκο από τα τέιχη του χωριού. Στον επίλογο, συνάπτουν ειρήνη με τη στρατιά των ορκ που είχαν μαζέψει οι κακοί για τη συνδιασμένη επίθεσή τους στην πεδιάδα και αναχωρούν για την πόλη του Greyhawk προκειμένου να βραβευτούν από την ηγεσία της πόλης και να τους απονομηθούν τίτλοι ευγένειας. Και η ιστορία μας τέλειωσε... για την ώρα.

Το ξέρω ότι είναι απλό, ίσως και απλοικό για κάποιους από εσάς. Αλλά το μικρό campaign μας κατόρθωσε και χώρεσε το 90% και βάλε των όσων διαχρονικά αγάπησαμε και γουστάρουμε στο D&D. Τόσο εμείς οι παλιοί, όσο και η καινούρια γενιά. Οι Αλέξανδρος - Tordek (9 ετών) Γιάννης – Redgar (11 ετών) και Σοφία – Mialee κόλλησαν και αγάπησαν τη νέα αυτή συνήθεια. Και αυτό είναι στην τελική που μετράει. Εδώ οφείλω να ευχαριστήσω τους μικρούς μου πρωταγωνιστές. Είναι πολλή, πάρα πολλή η ευγνωμοσύνη, η χαρά και η αγάπη. Από και προς όλους σας. Περισσότερη από ότι αξίζω.

Επόμενος σταθμός το Eberron. Αποφασίσαμε να αφήσουμε για την ώρα τους παλιούς μας χαρακτήρες και να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο. Το νέο campaign θα αποτελείται από τα The Forgotten Forge (η εισαγωγική περιπέτεια στο βιβλίο του campaign setting) Shadows of the Last War, Whispers of the Vampire's Blade, Grasp of the Emerald Claw. Και άμα δε γουστάρουμε, επιστρέφουμε στο Greyhawk και στο σίκουελ της παλιάς ιστορίας. Αν και δε νομίζω πως υπάρχει περίπτωση να μη γουστάρουμε...

Υ.Γ. Τα σπάω για τον παππού. Απλά θεός. Ζητήσατε περισσότερο παππού. Έχω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: