Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

The Castlevania D20 Project


Επισήμως πλέον ξεκίνησα τις εργασίες για ένα project που έχω πολύ καιρό στο μυαλό μου αλλά οι συγκυρίες των τελευταίων αρκετών μηνών δε μου εβγαιναν.

Ταξιδέψτε λίγο πίσω, στο παρελθόν. Πιτσιρικάδες, θυμάστε μια κακάσχημη παιχνιδοκονσόλα που έμοιαζε με γκρίζο βίντεο και μεσουρανούσε στο στερέωμα των παιδικών μας φαντασιώσεων? Μιλάω για το Nintendo Entertainment System, γνωστο και ως NES.

Τώρα προσπαθείστε να θυμηθείτε λίγο καλύτερα... Ποιό ήταν το παιχνίδι (μετά από τον αυτοκράτορα Mario) που έκανε τα NES να πουλάνε καλύτερα και από ζεστά ψωμάκια? Με αυτό τον κοτσωνάτο τύπο που ήταν ντυμένος στα καφέ και κράταγε ένα μαστίγιο, με το οποίο κατέστρεφε ζομπι, σκελετούς και άλλα τόσα?

Το Castlevania απέκτησε με τον καιρό τη δική του ιστορία και μια μοναδική μυθολογία που επεκτείνεται σε πάνω από 25 παιχνίδια που βγήκαν από τότε μέχρι σήμερα και ακόμα συνεχίζουν να βγαίνουν με μεγάλη επιτυχία και εμπορική αποδοχή. Λόγω έλλειψης σχετικού συγγράματος - πράγμα περίεργο, καθώς έχει βγει πλέον ό,τι να΄ναι σε rpg, και παρά την αυξημένη ζήτηση στα απανταχού forums - o υποφαινόμενος αποφάσισα να κάνω τη δικιά μου συνεισφορά στο είδος με το The Castlevania D20 Project.

Το σύγγραμα θα είναι γραμμένο σύμφωνα με το D20 σύστημα της Τρίτης Έκδοσης του Dungeons & Dragons, στην Ελληνική γλώσσα (για την ώρα) και τα αποσπάσματά του θα αναρτηθούν σε αντίστοιχα post στη diethni kamariera.

Η πρώτη απόπειρα θα κυκλοφορήσει υπό τον τίτλο Castlevania D20 και θα είναι η μεταφορά σε pen 'n' paper rpg της πρώτης, ομώνυμης περιπέτειας του Simon Belmont στο αντίστοιχο παιχνίδι του NES. To σύγγραμα θα απαιτεί μονάχα το Player's Handbook για να παιχτεί αλλά κατά τα άλλα θα είναι πλήρως αυτοτελές και προσαρμόσιμο σε οποιονδήποτε Campaign κόσμο. Για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις, τονίζω ότι θα είναι απλά μια αυτοτελής περιπέτεια και δεν θα περιέχει σχεδόν καθόλου campaign υλικό, παρά μονάχα το module και κάποιους gameplay μηχανισμούς για να αποδωθούν στο σύστημα d20 τα διάφορα χαρακτηριστικά του κόσμου του Castlevania (όπλα, κλάσεις και Races χαρακτήρων, monster manual, κλπ...)

Για ό,τι νεότερο προκύψει θα ενημερώνεστε και κάθε ολοκληρωμένο κομμάτι αυτής της προσπάθειας θα αναρτάται σε αντίστοιχα post. Ήδη ο χάρτης για το κάστρο του Δράκουλα είναι έτοιμος και τα πράγματα δείχνουν ιδιαίτερα ευνοικά και υποσχόμενα.

Wish me luck και ας ευχηθούμε ότι αυτό τουλάχιστον το project δε θα καταλήξει στο καλάθι των αχρήστων, μαζί με τόσα άλλα του παρελθόντος. Αναμένω Feedback και προτάσεις από εσάς. Καλές μάχες!!!

2 σχόλια:

Nick 'Volrath' είπε...

Το περιμένουμε με αγωνία ;)

Seth είπε...

Και ναι, κοντλα ενάμισι χρόνο μετά, ΑΚΟΜΑ περιμένουμε όλοι μας... που θα πάει όμως, θα γίνει! Κάποτε!