Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Stitches


Μάστορας : Conor McMahon
Παίχτες : Ross Noble, Tommy Knight, Gemma-Leah Devereux 
Με δυο λογάκια :
Ένας κλόουν επιστρέφει από τον τάφο για να εκδικηθεί τα παιδιά που προξένησαν τον θάνατό του σε ένα μοιραίο παιδικό πάρτι, αρκετά χρόνια πιο πριν...


Αναλυτικότερα :
Εντάξει. Ξέρετε και τι θα προσθέσω εδώ. B-movie του κερατά - με την καλή έννοια όμως! Βασικά το Stitches είναι ένας κουλός φόρος τιμής για όλες εκείνες τις γκουφοταινίες της δεκαετίας του 80. και το tribute ενσαρκώνεται στο πρόσωπο του “ότι να'ναι” κλόουν με την εξαιρετικά ατημέλητη εμφάνιση, το διεστραμμένο χαμόγελο, τα “φονικά” one-liners και εξωφρενική, ξεκαρδιστική βία τύπου... Mortal Kombat!!!

Όταν ο Stitches πέφτει θύμα ατυχήματος σε ένα παιδικό πάρτι από κακομαθημένα, κακότροπα παιδιά, επιστρέφει από τον τάφο πολλά χρόνια μετά, για να πάρει αιματηρή εκδίκηση, γιατί η ψυχή του κλόουν που πέφτει στο καθήκον δεν μπορεί να αναπαυθεί αν δεν τελειώσει επιτυχώς το πάρτι  Έτσι, σε ένα αντίστοιχο πάρτι πολλά χρόνια μετά όπου όλοι οι υπαίτιοι συγκεντρώνονται ξανά, ο νεκροζώντανος κλόουν (που τον ενσαρκώνει απολαυστικά ο κωμικός Ross Noble) επιστρέφει!

Η ιστορία του και το υπόλοιπο μακελειό που ακολουθεί είναι εξωφρενικό, διεστραμμένο, βλακώδες και ενίοτε γελοίο, με την καλή έννοια όμως!!! Τσαλαπατώντας ασύστολα όλα τα κλισέ των slasher ταινιών, το Stitches είναι βασικά μια μαύρη κωμωδία που θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο και “μερακλίδικο” επεισόδιο του Tales From The Crypt! Μιλάμε για ένοχη απόλαυση στο μάξιμουμ!

Πόσα πιάνει; 3¾ / 5 

Δεν υπάρχουν σχόλια: