Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Citadel


Μάστορας : Ciaran Foy
Παίχτες : James Cosmo, Aneurin Barnard, Wunmi Mosaku 
Με δυο λογάκια :
Ένας αγοραφοβικός πατέρας ενώνει τις δυνάμεις του με έναν ημιπαράφρονα ιερέα για να σώσει την κόρη του από ένα στοιχειωμένο σύμπλεγμα κατοικιών που κατοικείται από τερατώδη παιδιά...


Αναλυτικότερα :
...και εκεί που λες ότι οι ταινίες τρόμου πνέουν τα λοίσθια, σου σκάει από του πουθενά αυτό το αριστούργημα και η ελπίδα αναπτερώνεται! Ιρλανδέζικο και indie, το "Citadel" περιγράφει την κάθοδο ενός δυστυχισμένου ανθρώπου σε ολοένα και βαθύτερα σκοτάδια για να σώσει το μοναδικό πλάσμα που του απέμεινε στον κόσμο αλλά και για να αντιμετωπίσει τους δικούς του φόβους. Μια ιστορία λιτή, λακωνική, που δεν εξηγεί και δεν παίρνει τον θεατή από το χεράκι για να του προσφέρει εύπεπτη μασημένη τροφή, το Citadel είναι μια πολλαπλά συμβολική ιστορία τρόμου, σκοτεινή και απολαυστική σαν διήγημα γραμμένο από τους καλύτερους του είδους. Και είναι απλά ήδη κλασικό.

Το "Citadel" μιλάει για την αναπόφευκτη πτώση του αστικού πολιτισμού όπως τον ξέρουμε. Το στοιχειωμένο αστικό τοπίο λειτουργεί σαν καθρέφτης τόσο της εκφυλισμένης κοινωνίας μας, όσο και την ταραγμένης ψυχής του πρωταγωνιστή και κατ' επέκταση του κάθε ενός από εμάς... σκοτεινά οράματα, ένταση συνεχής και καταδίωξη, μια πραγματικότητα ρευστή που παραμορφώνεται ανεξέλεγκτα, αγχώδεις παραστάσεις και μορφές, γωνίες λήψης που εντείνουν την αγωνία του θεατή, ξεθωριασμένα, καταθλιπτικά χρώματα.

Ρεζουμέ :
Άγριο, ανήμερο, περήφανο στην αντισυμβατικότητά του, το Citadel είναι ένα μοντέρνο γοτθικό αριστούργημα.

Πόσα πιάνει; 4,5 / 5 τουλάχιστον!

Δεν υπάρχουν σχόλια: